129 nye foretak etablert i Bodø kommune i fjerde kvartal

avtale enighet

Tripletex har gått gjennom de ferskeste tallene fra SSB, og sett nærmere på nye foretak og konkursåpninger på kommunenivå i andre kvartal i år.

I fjorårets siste kvartal ble det etablert 129 foretak i Bodø kommune. Dette er 5 foretak færre enn det som ble registrert i samme periode i 2022. Tall fra SSB viser også at det fjerde kvartal ble åpnet konkurs i 10 foretak i Bodø. Dette er like mange som i samme periode i 2022.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

– Det er ingen tvil om at 2023 var et år preget av kostnadsøkninger og rentehevinger. Men, til tross for disse utfordringene, er det gledelig å se at mange fremdeles tør å satse. Antall nyetableringer er høyere enn før pandemien, selv med en nedgang på 11% sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser viljestyrke blant nye entreprenører. Samtidig må vi erkjenne at antallet konkursåpninger på landsbasis fortsatte å øke gjennom 2023, med en total økning på 22% sammenlignet med året før. Dette understreker behovet for solide og tilpasningsdyktige løsninger for bedriftene våre i møte med økonomiske svingninger, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, et av landets mest brukte økonomisystemer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.