eiendom bodø

SpareBank 1 Nord-Norge kjøper Fauske-bedrift

SpareBank 1 Nord-Norge utvider sin satsing i Indre Salten, SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge kjøper Flex AS på Fauske. – Salten er et svært viktig område for oss. Gjennom dette oppkjøpet styrker vi... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge bekymret: Konkursene fortsetter å øke

Ferske tall fra SSB viser at antallet konkurser fortsetter å øke. – Selv om økningen er dempet fra foregående kvartal, ligger det an til at vi ender på rekordnivå for 2023. Ifølge SSB... Les mer »
nofir

Økonomisk opptur for Bodø-firmaet Nofir

– Ingen selvfølge, sier daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen, og viser til selskapets vei tilbake fra bunnåret og krevende økonomiske tider globalt. Gjenvinningsselskapet fra Bodø har slått seg opp som den... Les mer »
Regnskap Norge

Staten kan gjøre hverdagen enklere for idretten: Momsregler må forenkles!

Innen idretten veksler merverdiavgiften mellom 25 %, 12 % og 0. Reglene er kompliserte og har heller ikke noe generelt unntak for salg av inngangsbilletter til idrettsarrangementer. – Regnskap Norge mener momsreglene for... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge: Finansering av formuesskatten er nå høyere enn selve skatten

I takt med økt antall nordmenn som flytter til Sveits, pågår diskusjon om formuesskatten er høyere under Støre-regjeringen enn den var under Solberg-regjeringen. – Det er korrekt at den samlede skatteregningen har... Les mer »
Regnskap Norge

Uakseptabelt fra Skatteetaten: – Fraskriver seg ansvar

Ny skattemeldingsløsning for næringsdrivende gir store utfordringer med å overholde fristene. Skatteetaten må ta ansvar og gi ytterligere utsettelse, mener Regnskap Norge. Skatteetaten har i dag varslet at regnskapsførere og revisorer kan... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge: – Når er det forsvarlig å dele ut utbytte?

Resultater fra årets generalforsamlinger viser rekordhøy utdeling av utbytter. Hvor forsvarlig er det å dele ut utbytte i år? – Næringslivet opplever nå ekstraordinær økning i kostnader som følge av usikre tider... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge bekymret: Stadig flere konkurser

Ferske tall fra Dun & Bradstreet viser at antallet bedrifter som må stenge dørene fortsetter å øke kraftig. Tallene viser at antall i konkurser for første kvartal i 2023 sammenliknet med første kvartal... Les mer »
Regnskap Norge

Økokrim og Regnskap Norge inngår samarbeid for å bekjempe svart økonomi

Både Økokrim og Regnskap Norge er opptatt av å bekjempe økonomisk kriminalitet. Nå inngår de to organisasjonene tettere samarbeid for å styrke kampen mot hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk mislighet.  Samarbeidet er... Les mer »
taxi

Vil gjeninnføre kompetansekrav for drosjeløyvehavere

– Én av de viktigste jobbene for denne regjeringen er å sørge for et seriøst arbeidsliv. Det gjelder også for drosjenæringen. Erfaringene etter dereguleringen i 2020 tyder på at det er behov... Les mer »