Nordic Green Chef: Velfortjent seier til Norge

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Det norske laget leverte den beste maten under Nordic Green Chef. Det var sterk konkurranse, men det var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth som vant konkurransen.

Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.

Kjøkkensjef Sven Erik Renaa var hoveddommer for konkurransen. Han er A-sertifisert WACS-dommer og har lang fartstid som internasjonal dommer.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og 5 flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter!

De forteller at det ble litt av et maratonløp de gjennomførte.

– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå.

Det norske laget serverte: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.

I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.

Det norske laget serverte: Hovedretten bestod av stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål (de ytterste bladene av sommerkålen) og panert potetpure, servert med aspargessaus.

I desserten skulle rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.

Det norske laget serverte sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) er blant bidragsyterne til Nordic Green Chef. Kokk og matfaglig rådgiver i OFG, Toril Gulbrandsen, er henrykt over det som ble levert i konkurransen.

–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram her, og det er så flott å se hvilken rolle denne kokkekonkurransen har fått i Norden også. Kokkene er trendsettere og ser verdien i å bruke mer grønnsaker. Vi håper dette kan være med å motivere de som lager mat til andre, til å servere mer grønt, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.