Fotballtalenter fra Bodø/Glimt imponerte landslagstrenerne

hkstrategies

110 talentfulle fotballspillere i alderen 14-15 år har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene. Hindrin Chooly, Oskar Nilsson og Eryk Lukaszka fra Bodø/Glimt er blant de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet.

– Jeg synes at det er kult å være med. Det er en sjanse å spille med de beste og det er veldig god læring. sier Oskar Nilsson (14). 

Eryk Lukaszka (15) fra Bodø/Glimt mener det samme. Han er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.

− Jeg skal fokusere på og gi alt i hver kamp og delta mye med gruppen, og være meg selv, sier han.

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

Les også:  Skryt og penger til inkludering av unge i Saltdal

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at spillerne fra Bodø/Glimt motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Kantspilleren Hindrin Najah Chooly (15) har allerede bevist seg som en spiller med god teknikk og pasningsfot. Det kommer godt med på veien mot drømmen om å bli profesjonell fotballspiller.

– Min største drøm er å spille for Barcelona og A-landslaget til Norge, sier Chooly.

Chooly skal også få mest mulig ut av talentleiren og har sett frem til å konkurrere mot de beste i landet.

Les også:  Sensasjonelt av Isabel Freese i EM i dressurridning

– Jeg skal fokusere på de gode tingene og være 100 prosent med på hver trening og kamp, sier Chooly.

Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen.

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og guttene fra Bodø/Glimt kan være blant dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Les også:  Sensasjonelt av Isabel Freese i EM i dressurridning

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.