Laget «dokusåpe» for å skildre kystarbeidernes hverdag

havnevik.no

Lofoten venter storinnrykk til VM i skreifiske, men bakerne i regionen er snart tom for mel. Det haster med nye leveranser, men i horisonten venter flere utfordringer.

Det finnes over 3000 ulike havner og kaianlegg i Norge. For å sikre at varer og folk kommer seg fram langs norskekysten, må havnearbeidere, sjøfolk og sjåfører stå på dag og natt. Med dette som utgangspunkt, fikk vi sammen med gode samarbeidspartnere laget en en miniserie om hverdagsutfordringer og ærlig arbeid blant kystarbeidere i Nor Lines. I serien møter vi folk som gjør sitt ytterste for å løse problemene som oppstår underveis.

Les også:  Millioner til kai i Øksnes

Det meste av kornproduksjonen i Norge skjer fra Trøndelag og sørover. Der finner man også de store møllene, som bearbeider kornet til mel. I Nord-Norge er man helt avhengig av faste, stabile leveranser til både private forbrukere, hoteller, restauranter og bakerier. Når det flommer over av turister og sultne fiskere blir det ekstra prekært. Som under VM i skreifiske som foregår i slutten av mars hvert år.

Det har aldri vært noen merkbar melkrise i Nord-Norge i nyere tid. Men det kunne ha skjedd, hadde det ikke vært for at menn og kvinner i logistikkens tjeneste har sørget for at melet kommet frem, uansett hvilke utfordringer de måtte støte på. Dette er historien om krisen som vi slapp å lese om i avisen, fordi folka i denne mini-serien sørget for at melet gikk hele veien.

Les også:  Arbeiderpartiet og SV vil redde kysten i Nordland

Jan Johansen, Aina Cecilia Dyrøy og de andre som har vært med på filminnspillingen kan fortelle at serien omhandler ganske vanlige problemstillinger som de ofte havner i. Og de synes filmen speiler godt virkeligheten, der de er avhengig av god forståelse for kundens utfordringer, et stort nettverk av samarbeidspartnere, og evne til å se løsninger selv om grå skyer truer i horisonten.

Les også:  Påfyll av Andøyfondet sikrer The Whale

-Det har vært spennende å være med på en større filmproduksjon, sier Aina Cecilia Dyrøy, som nylig også ble kåret til årets unge talent i NHO Logistikk og Transport sin kåring.

Til daglig jobber hun som ansvarlig for samordning av båtfrakt fra kontoret i Trondheim, og i filmen har hun en fremtredende rolle i å sørge for at melet kommer frem.

Serien er produsert av Havnevik AS i samarbeid med Blink Film.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.