Frykter over 100 prosent i skatt – Vedum nekter å utsette lakseskatten

laks

Ap og Sp i Trøndelag krevde onsdag at deres regjering utsetter den omstridte lakseskatten. Men finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avviser utsettelse. Enkelte selskaper frykter å måtte betale over 100 prosent i skatt, opplyser Document.

– Dette er et tydelig signal fra landets tyngste og viktigste havbruksregion, sa fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) og fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem (Sp) til VG.

Begge regjeringspartiene møter dermed motstand av sine egne partifeller. Men finansministeren nekter å utsette innføringen av den kontroversielle skatten.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Jeg ser at de i sin uttalelse mener det er viktig at det innføres en grunnrenteskatt, men er uenige om tidspunktet og ønsker en litt annen metode. Vi skal lytte til inenspillene i høringen, men vi kommer til å innføre grunnrenteskatt fra 1. januar, sier Vedum.

I forrige uke, da statsminister Støre var på besøk i Trøndelag, forklarte sjefen for oppdrettsselskapet SinkabergHansen til at de vil få over 100 prosent skatt hvis regjeringens lakseskatteforslag blir innført.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.