ANNONSE: Derfor blir kredittkort mer og mer normalt blant nordmenn

De aller fleste av oss er vant til å betale med et bankkort, og det er svært få som velger å bruke kontanter i dag. Nordmenn tar gjerne i bruk såkalte debetkort for å betale, enten over nett, i på en kortautomat med kode, eller som kontaktløs betaling. Over 60% av betalingene som skjer i Norge i dag, er gjennom slike kort, men flere og flere får øynene opp for en annen type betaling.

Kredittkortet har nemlig gjort sitt gjennombrudd i Norge for en stund tilbake, og flere og flere folk velger denne betalingsmetoden. Rundt 25% av betalinger blir i dag gjennomført med et kredittkort, og norske banker har utskrevet ett til over en million Nordmenn. Det er også mange som bruker utenlandske kredittkort, som ikke er med i den beregningen.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesignHva er fordelene med et kredittkort?

Det er mange fordeler ved kredittkort, og dersom du bruker det riktig, kan det være en passende betalingsmulighet for deg. En betaling med kredittkort skiller seg ut fra debetkortbetaling, ettersom du bruker penger du ikke har på kontoen. Du kan med andre ord kjøpe det du ønsker, og betale for det med faktura senere. Dette følger selvfølgelig med renter, som kan gjøre at betalingene blir dyre, dersom du ikke har råd til å bemanne dem. Likevel passer det for noen, og det beste kredittkort vil også kunne gi deg gode fordeler når du betaler med det. Det kan for eksempel være tilbud på enkelte varer og tjenester.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Hvem bør bruke et kredittkort?
Det er som sakt mange som kan utnytte seg godt av et kredittkort, særlig dersom de fyller opp dine krav som forbruker. Likevel er det noen farer og fristelser ved betalingsmetoden, som gjør at den ikke passer for alle. Et kredittkort lar deg typisk utsette betalingene i for eksempel 30 eller 50 dager. Når du står med en vare i hånden eller noe du ønsker deg i nettbutikken, kan dette virke som lang tid fremover. Likevel vil dagen komme, og da er det viktig å huske på å bare kjøpe ting som du faktisk har råd til, også om 30 dager. Med et kredittkort kan du få rentefrie perioder, og det er viktig å kunne betale tilbake det du har lånt innenfor denne tiden. Det vil gjøre betalingene mer gunstige.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Kredittkort blir mer og mer populært blant nordmenn. Og nå kan du også få gode kredittkort som lar deg få tilbud på for eksempel bensin, noe som vil lønne seg i lengden, dersom du kjører mye bil. Det er mange som foretrekker å betale med kredittkort, men det er da forutsett at man kan bruke de på riktig og lønnsom måte, slik at man unngår høye renter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.