Norsk bank-og finanssektor spår største oppbemanning på tre år

forbrukslån

Digitalisering og robotisering bremser ikke ansettelsestakten i finansnæringen. Myten om bransjens død er sterkt overdrevet, sier Pål Zubi, divisjonsdirektør for Experis Finance i konsulentselskapet Experis.

Ifølge arbeidsmarkedsbarometeret for tredje kvartal er det kun oljebransjen som sier seg mer optimistisk. Andelen arbeidsgivere i finansnæringen med intensjoner om å ansette har økt med 13 prosentpoeng fra forrige kvartal. 

Pål Zubi, mener for mange ser utelukkende på internasjonale trender når de spår utsiktene for arbeidsmarkedet innen økonomi- og regnskap i Norge.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

– Det har blitt fremlagt mange ukvalifiserte spådommer om at stillinger innen økonomi og regnskap er utsatt som følge av robotisering i Norge. Dette er i beste fall en unyansert beskrivelse basert på internasjonale forhold, uten særlig dybdekunnskap om det norske arbeidsmarkedet, sier han.

Mens mange land fremdeles er midt i en omstillingsprosess fra analoge til digitale finanstjenester, ligger Norge langt fremme på digitale løsninger. Zubi mener kompetansenivået blant de som jobber innen økonomiområdet har hatt en stille revolusjon.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Rollene og stillingene som har stått i fare for å bli digitalisert bort er innen rene transaksjonsbaserte tjenester med mye rutinepregede oppgaver. De store norske virksomhetene flyttet denne type funksjoner til land med lavere kostnadsnivå for mange år siden, sier Zubi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.