Forvaltningen i ODIN etablerer advisory board

odin

ODINs advisory board blir rådgivere inn i forvaltningen, og består av anerkjente næringslivstopper. Disse vil bidra med innsikt i trender og sektorer, som kombinert med dagens team, vil ta forvaltningen ett seg videre.

ODIN styrker nå forvaltningen med kompetanse fra anerkjente næringslivstopper og ulike nettverk i Norden og internasjonalt.

– Ved å trekke på mennesker med dyp industriell- og bransjeerfaring ønsker vi å komplettere vår egen kunnskap innen forvaltningen. Ambisjonen er å gjøre enda dypere analyser og å ta forvaltningen til et nytt nivå, forklarer investeringsdirektør Vegard Søraunet.

Det nyetablerte organet skal bidra i forvaltningen av ODINs ulike fond, med unik innsikt og nettverk. I praksis vil arbeidet skje gjennom heldags diskusjonsforumer og dialog rundt aktuelle temaer i forvaltningen av ODINs fond.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Ser behov for økt dybdekunnskap
Vi ser økende behov for å opparbeide oss ytterligere dybdekunnskap i langsiktige trender og sektorer.

– Endringer skjer raskt og kunnskap fra personer med lang erfaring fra ulike bransjer er verdifullt. Vårt daglige arbeid handler mye om å opparbeide oss best mulig kunnskap for å finne de beste investeringsideene til fondene. Da trenger vi tilgang på erfarne ledere og fagpersoner. Dette skal gjøre oss enda bedre til å identifisere gode selskaper, og unngå de som står i fare for å miste sine konkurransefortrinn, sier Søraunet.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

I Norden har det nye rådgivende organet allerede startet sitt arbeid og består i dag av svenske Bertil Persson (56 år), Anders Berg (45 år) og nordmannen Amund Skarholt (70 år). Alle har omfattende erfaring fra svensk og norsk næringsliv.

– Berg og Persson har vært del av ODINs nettverk i flere år. Persson har sin styrke i drift og oppkjøp av industriselskaper, og har skapt store verdier for aksjonærene i Beijer Alma AB. Berg har et bredt nettverk og er tidligere administrerende direktør i Lindab Group AB. Han har mangeårig erfaring med bygg- og industriselskaper som har hatt et forbedringspotensiale, sier Søraunet.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

– Skarholt har imponerende erfaring med å lede større tjenesteytende selskaper. De senere år har han bidratt i ulike typer av styreverv innen sektorene industri, handel, finans, helse og servicesektoren. Vi ser frem til å dra nytte av den kompetansen og det nettverket disse personene har opparbeidet, sier Søraunet.

For de internasjonale fondene har vi opprettet samarbeidspartnere gjennom såkalte ekspertnettverk som gir oss tilgang på denne typen ekspertise. Med globale mandater er det den mest effektive måten å få tilgang på tilsvarende kompetanse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.