Nærings- og fiskeridepartementet

Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

Cecilie Myrseth (Ap) er utnevnt til næringsminister og Marianne Sivertsen Næss (Ap) er utnevnt til fiskeri- og havminister i statsråd 19. april. Cecilie Myrseth (39) kommer fra Troms og er utdannet psykolog.... Les mer »
vinter biler

LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Miljødirektoratet har lagt frem en rapport der det varslers behov for «fysiske pisk-virkemidler» mot bilistene. Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann, FrP. 86 prosent av persontransport er med bil. Dette er forslag for... Les mer »
skip transport

LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Nettolønnsordningen er det fremste politiske tiltaket vi har for å sikre norske rederiers konkurransekraft i møte med utenlandske aktører. Av: stortingsrepresentant og næringspolitisk talsperson Sivert Bjørnstad (FrP). Norske rederier vil aldri kunne... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Regjeringen har de siste ukene har reist rundt og spist kake for å feire at prosjekter fortsatt ligger inne i Nasjonal Transportplan (NTP). Av: Frank Sve, samferdselspolitisk talsmann, FrP. Problemet er at... Les mer »
læring lærer klasse

LESERINNLEGG: Er årsaken til elevdiktaturet lovendring eller mangel på lederskap?

Lektor Eric Winther fikk nylig en interessant kronikk publisert «Elevdiktaturet», der han skylder på en lovendring fra 2017 som årsaken til den nevnte uholdbare situasjonen vi har i norsk skole i dag.... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Kvinner må vente over et år på å operere underlivet etter fødselsskader!

I Hurdalsplattformet lovet Ap og Sp en storsatsning på kvinnehelse. Den sterke økningen i helsekøene bare er en av mange bevis for at regjeringen ikke har levert. Av: Silje Hjemdal, Familiepolitisk talskvinne... Les mer »
nfk

Ungdommens fylkesråd i Nordland med klar melding til Støre

Ungdommens fylkesråd (UFR) i Nordland har fått historiens første UNGplan trykket i punktskrift/ blindeskrift! UFR har en klar melding til Gahr Støre: – Vi må se de som ikke ser! – Dette... Les mer »
nbbl

Boligmeldingen: – Regjeringen har ikke svar på boligkrisa i byene

– Regjeringens boligmelding svarer ikke på boligkrisa som rammer Oslo og andre pressområder, sier administrerende direktør Bård Folke Fredriksen i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). Han mener regjeringen styrer mot en ny virkelighet i... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Nok en gang skal arbeidsfolk tape i pensjonsforliket

Det store flertallet på Stortinget straffer igjen dem som jobber og står på. Takken til arbeidsfolkene og bidragsyterne i samfunnet er kutt i opparbeidede rettigheter, og at en må jobbe lenger for... Les mer »
Foto: Senterpartiet

Forsterker beredskapen i helsevesenet

Nylig ble stortingsmeldingen «En motstandsdyktig helseberedskap – fra pandemi til krig i Europa avgitt i Stortingets helse- og omsorgskomité. Sp/Ap-regjeringen har lagt fram den første stortingsmeldingen om helseberedskap, som skal styrke vår... Les mer »