gunnar andreassen

VIDEO: Standup-komikere fra Bodø går løs på strømregninger og politikere

Journalist og podcaster Gunnar Andreassen pluss standup-komikerne Martin Soulimani og Bjørn Erik Bryhn fra Bodø snakker om nyhetsbildet i en fersk podcast. Elon Musk kjøper Twitter, høye strømpriser og feiloperering er sakene... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: La familiene bestemme selv!

Å få barn er det største man kan oppleve i livet. Selv har jeg vært så heldig å få tre barn. Man lar seg fascinere av hvor ulike barna er selv om... Les mer »
nfk

Klart budskap til utenriksministeren: Forsvaret må styrkes i nord!

Fylkesråd Linda Helen Haukland (KrF) var veldig tydelig da hun møtte utenriksminister Anniken Huitfeldt (A) under årets utgave av Arctic Frontiers i Tromsø. – Forsvarets tilstedeværelse i nord blir veldig viktig i... Les mer »
Regnskap Norge

Skuffet over Finansdepartementet

Regnskap Norge har bedt om at regnskapsbransjen får utsatt frister for innlevering av årsoppgjør og skattemelding etter ekstraordinært høyt sykefravær grunnet pandemien. Finansdepartementet har avslått anmodningen, og begrunner dette med konsekvensene det vil... Les mer »
nfk

Nordland SV tar kampen for et trygt fødetilbud til fylkestinget

I dag samler barselopprøret, bunadsgeriljaen og femihelse de aller fleste av landets kvinneorganisasjoner og fagorganisasjoner på kvinnehelse til demonstrasjon foran Stortinget. Her skal de overlevere 7 krav for en bedre svangerskaps-, fødsels-... Les mer »
nfk

Fylkesting til havs

Havvind og oppdrett til havs er bare to av mange saker som skal opp på fylkestinget, som denne gangen gjennomføres i Svolvær. – Havvind kan nok være litt kontroversielt. Men saken som skal... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Hvor blir det av distriktspolitikken til Regjeringen?

Distriktsdemografiutvalget til Victor Norman konkluderte blant annet med at det er mulig å stabilisere folketallet i distriktene i årene som kommer, men at det vil kreve en aktiv distriktspolitisk innsats. Vi venter... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: FrP sin såkalte fornuftige klimapolitikk henger ikke på greip

Etter å ha lest det lettere absurde leserinnlegget til FrP sin energi og miljøpolitiske talsperson, Terje Halleland, er et tilsvar med en del åpne spørsmål FrP gjerne kan oppklare på sin plass.... Les mer »
rein vinter

LESERINNLEGG: Krisen i reindrifta er en nasjonal helsekatastrofe

Det er i ferd med å utspille seg en helsekatastrofe i reindrifta. Is-låste vinterbeiter forårsaket av klimaendringene gjør at reineiere denne våren arbeider døgnet rundt med fôring og gjeting av flokkene –... Les mer »
terje halleland

LESERINNLEGG: FrP vil ta fornuften tilbake i klimapolitikken

FNs klimapanel slapp denne uken en ny delrapport om politiske tiltak for å unngå global oppvarming som overstiger 1.5 grader. Disse rapportene er dyster lesning, men i møtet med dem er det... Les mer »