Vålerenga er kjempefavoritter til å vinne Eserien

playstation

Neste tirsdag er det klart første runde i den ny storsatsningen Eserien, og Vålerenga utpekes av oddsselskapet Betsafe som den store favoritten før seriestart.

I Eserien skal norske fotballklubber kjempe om heder, ære og en del av premiepotten på 250 000 kr, men denne gangen skal ikke kampene utkjempes på grønt gress utendørs. Nå skal kampene spilles på grønne piksler i det populære fotballspillet FIFA.

Hele 18 norske lag har meldt seg på første runde, og med klubber som Brann, Ranheim, Vålerenga, Lillestrøm, Strømsgodset og Tromsø klare til seriestart er det ingenting å si på prestisjen. Før det hele sparkes i gang forteller Joakim Ingebrigtsen, pressesjef i oddsselskapet Betsafe, i en pressemelding at de regner Vålerenga som forhåndsfavorittene.

– Det er ingen tvil om at Vålerenga er den store favoritten til å vinne den første utgaven av Eserien. Magnus Kristiansen og Arkan Resul er to veldig gode spillere som begge spiller på det norske FIFA-landslaget. Formatet i Eserien favoriserer lagene som har to eller flere spillere med et høyt toppnivå, og der mener vi at ingen matcher Vålerenga, forteller Ingebrigtsen.
Seier til Vålerenga er av oddsselskapet satt til 2,00. Regner man det om til prosent tilsvarer det en seierssjanse på femti prosent.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Ranheim og Brann utpekt som de største utfordrerne
I fjorårets Eliteserie overrasket Ranheim alle med å ta syvendeplass i sin første sesong på øverste nivå. Nå tror Betsafe at Trondheimsklubben også kan imponere på virtuelle stadioner.

– Ranheim er den nest største favoritten. Sondre Voktor er bra, og spiller i likhet med Vålerenga-gutta på landslaget. Han har med seg Johan Færaas som også er blant Norges beste, så Ranheim har et meget slagkraftig lag, mener Ingebrigtsen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Den siste spilleren på det norske FIFA-landslaget er Anders Rasmussen. Han er regjerende Norgesmester og sammen med Erland Lie Bjørneberg representerer han Brann i Eserien.

Rasmussen har et skyhøyt ferdighetsnivå. Han kommer til å bli svært vanskelig å slå, men vi mener at Bjørneberg ikke holder helt samme nivå. Det er grunnen til at vi setter Ranheim hakket foran Brann på våre oddslister, men for all del, bergenserne er definitivt outsidere til å vinne. Når det er sagt har vi naturlig nok aldri satt odds på Eserien før, så det blir spennende å se hvor godt vi treffer. Det kan jo tenkes at det blir et helt annet lag enn de vi har spådd i toppen som tar det. Eserien kommer til å bli spennende, og vi gleder oss til å følge med, avslutter Ingebrigtsen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Betsafes odds for Eserien:

Vålerenga – 2,00
Ranheim – 5,00
Brann – 6,00
Strømsgodset – 8,00
Odd – 9,00
Stabæk – 10,00
Tromsø – 18,00
Viking – 20,00
Sarpsborg – 28,00
Lillestrøm – 30,00
Mjøndalen – 32,00
Start – 35,00
Hamarkameratene – 45,00
Kristiansund – 50,00
Nest Sotra – 55,00
Sandnes Ulf – 60,00
Kongsvinger – 65,00
Raufoss – 70,00

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.