Glad for endelig beslutning på Helgeland

nfk

Både Mo i Rana og Sandnessjøen skal ha sykehus, mens Mosjøen og Brønnøysund skal ha distriktsmedisinske senter. Helseminister Vestre ba også om å få fortgang på prosessen.

– Med helseministerens tydelige beskjed til Helse Nord i dag er beslutningen om helsetilbudet på Helgeland endelig på plass, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Han er glad for at det nå er mulig å se mer fremover, og mener dette kan gi ro til prosessen videre.

– Jeg vil gi skryt til statsråden for at han er rask til å ta beslutninger, at det viktigste nå er landet og at han også ber om progresjon i jobben videre. Slik kan det bli mer ro, både på Helgeland og ellers i Nord-Norge, mener Eggesvik.   

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Det var i et møte med Helse Nord i dag at helseminister Jan Christian Vestre ga klar beskjed om hvordan tilbudet i spesialisttjenesten på Helgeland skal se ut i fremtiden.

Det skal være ledelse fysisk til stede på alle de fire lokasjonene, og det kommer til å bli en god medisinsk beredskap, mener fylkesrådslederen.

– Alle grepene som det nå legges opp til framstår som tiltak for å sikre at pasientene på Helgeland skal få gode helsetjenester i fremtiden. At det blir lagt opp til distriktsmedisinske senter med egne ledere i begge de to byene uten sykehus gir også en bedre trygghet og nærhet for innbyggerne, sier han. Eggesvik er også fornøyd med at beslutningen er så tydelig, og at det nå blir satt fortgang i arbeidet videre.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Det er det som trengs nå, for å skape ro og bygge opp ny tillit. Jeg forventer at Helse Nord følger opp de beskjedene helseministeren har kommet med. Da får vi en helt annen, og bedre, situasjon i fylket vårt enn vi hadde bare for noen få måneder siden, avslutter fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.