Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

nfk

AUF leder i Nordland Juline Aspenes jubler for gjennomslag. Arbeiderpartiet forventer å få vedtatt sin uttalelse om å få en samtykkelov.

– Med dagens lovverk sees ikke på sex uten samtykke som voldtekt. Det vil vi i Arbeiderpartiet endre på. Det er på tide at i Norge er sier klart ifra sex er sex kun hvis begge har lyst, sier Juline Aspenes leder av AUF i Nordland.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Hun jubler av å ha fått med seg Arbeiderpartiet på uttalelse om samtykkelov. Nå håper hun at resten av fylkestinget stemmer for samtykkelov. 

– Dette er et stort steg for likestillingen, for tryggheten for kvinner og menn. Ikke minst er det viktig for holdningsendring. Ingen skal måtte oppleve sex uten samtykke, og med en samtykkelov kan vi få ned antall voldtekter og ikke minst, rettferdighet for de som har blitt voldtatt. Jeg håper virkelig at vi får et enstemmig fylkesting i denne viktige saken, sier AUF leder Juline Aspenes

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Samtykkelov er endring av definisjonen av voldtekt i straffeloven. For å få gjennomslag må Stortinget endre loven.

– Vi i AUF skal fortsette å presse partiet med å få fortgang i arbeidet med samtykkelov. I Hurdalsplattformen sier regjeringen at de vil foreslå en samtykkelov. Utredningen er ferdig, nå er det på tide å få fortgang i saken, sier Aspenes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.