Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

nfk

Hva i all verden driver Høyre med, undrer Arbeiderpartiets fraksjonsleder for utdanning Nathaniel Holan Larsen.

I en fylkestingssak om Kleiva videregående skole og naturbruks-utdanningene mener Ap at Høyre overkjører rektor – og uthuler ressurs-fordelings-modellen.

Fylkestinget behandler nå Kleiva-saken. Saken var først forberedt av det tidligere fylkesrådet hvor Ap førte an. Elevene innen naturbruk skal sikres gode bo- og opplæringsforhold. Det skal fornyes og renoveres, og det skal investeres i hybelhus og såkalt «blått rom. Dette ble vedtatt i forrige periode. 

Arbeiderpartiet er lite fornøyd med Høyre sin innsats i saken nå.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Hva i all verden driver Høyre med? De overkjører rektoren, uthuler ressursfordelingsmodellen og radikal endring på akvakultur pengene. Jeg er usikker på om de forstår hva de er på tur å gjøre, sier Nathaniel Holan Larsen

Ap mener dette er dårlig håndverk fra Høyres utdanningsråd Joakim Sennesvik.

– Det ene er at saken kom for sent. Da den først kom, syns vi håndverket var for dårlig. Vi alle i fylkestinget er enige om at de blå- og grønne linjene på Kleiva skal vi satse på. Dermed hadde vi håpet på et mye bedre politisk håndverk, sier Rita Lekang.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Arbeiderpartiet har vært åpen for samarbeid med Høyre og de andre posisjonspartiene. Der var også posisjonspartiene med. Dessverre var avstanden for stor mellom Arbeiderpartiet og Høyre på Kleiva, fortsetter Rita Lekang med.

Det var kun ett punkt Ap og Høyre var enige om. Det var å øke rekrutteringen.

– Arbeiderpartiet er klar på at Kleiva skal satses på. Det er det politisk enighet om i hele fylkestinget. Men fylkestinget kan ikke detaljstyre hvor det skal være stedlig ledelse, det er rektor som bestemmer det. Vi kan ikke midt under en revidering av ressursfordelings-modellen plutselig tilpasse den til en situasjon, og vi kan heller ikke ta penger fra utstyrsløftet som også går til andre skoler. Slik Høyre vil ha det, åpner man ei pandoras eske, avslutter Nathaniel Holan Larsen med.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.