Jernia innleder samarbeid med SodaStream: – Alle kan leve mer bærekraftig

sodastream

Plastspørsmålet er mer aktuelt enn noensinne, og flere og flere leter etter bærekraftige løsninger for å redusere det daglige plastforbruket. For å gjøre nordmenns søking lettere har Jernia inngått en ny avtale med kullsyremaskinprodusenten SodaStream.

Avtalen innebærer at Jernia nå selger SodaStreams produkter i mer enn 130 butikker over hele Norge.  

Hvert år havner ca. 8 millioner tonn plast i havet og problemene med plastforbruket ser ut til å øke hele tiden. En stor del av problemet ligger i forbruket av plastflasker, og dette vil butikkjeden Jernia nå bidra til å forbedre. Siden mai i år har de derfor inngått en avtale med kullsyremaskinprodusenten SodaStream som muliggjør salg av kullsyremaskiner i mer enn 130 butikker i Norge. Samarbeidet er en del av det pågående miljøarbeidet som Jernia holder på med. 

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– Det føles veldig bra å tilby kundene våre SodaStream-produkter. Det norske springvannet ligger i verdenstoppen og det er både dyrt og unødvendig å kjøpe flaskevann i butikk. Dette blir en del av miljøarbeidet vårt der vi prøver å inspirere kundene til å leve litt mer bærekraftig. Jeg tror nemlig at vi kan bli mer bærekraftige alle sammen hvis vi bare vil, sier Espen Karlsen, adm.dir. i Jernia. 

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Samarbeidet innebærer også at Jernia kommer til å selge produkter fra hele sortimentet, og i tillegg til kullsyremaskiner tilbys kundene også flasker, kullsyresylindere og smakskonsentrater. 

– Hos SodaStream er vi veldig stolte av produktet vårt, som faktisk fører til et minskende forbruk av engangsplastflasker. At vi nå får mulighet til å nå ut med produktene våre i alle butikkene til Jernia er fantastisk og noe som vil bidra til en mer bærekraftig verden. Det gjør det mulig for alle i Norge å faktisk kunne gjøre noe i saken uten å måtte gjøre noen store ofre i hverdagen, sier Michele Fitzwilliams, nordisk markedsdirektør hos SodaStream. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.