Bodø CK-talent imponerte tidligere verdensmester

Foto: Håkon Mæland

Lørdag deltok Adrian Eide Dalheim fra Bodø CK i Arctic Morgendagens Helter-rittet som gikk av stabelen i Hammerfest. Tidligere verdensmester Thor Hushovd er full av lovord om innsatsen til sykkeltalentet og resten av lag Nord.

Hele 70 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 16 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene syklet tidligere på dagen under Arctic Race of Norway. Blant rytterne som representerte Nord-Norge var Bodø CK-talentet Adrian Eide Dalheim.

– Arctic Morgendagens Helter-rittet er med å sikre talentutvikling i sykkelsporten. Ved at Adrian og resten av sykkeltalentene fra Nord-Norge deltar håper vi at de kan opprettholde innsatsen, gløden og læringsviljen som kreves for å nå toppen i internasjonal sykkelsport, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Høster lovord fra Hushovd
Etter en intensiv konkurransedag var det til slutt lag Tevebu som stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til Adrian og de andre syklistene fra lag Nord.

– Jeg er imponert over entusiasmen som rytterne på lag Nord og de andre talentene viser for sykkelsporten. Flere av de har potensiale til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen. Mitt beste råd er at de må fortsette å utfordre seg selv på trening, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

I jenteklassen kapret Amalie Lutro fra Stavanger SK førsteplassen, mens Daniel Årnes fra Kristiansand CK spurtet inn til førsteplass i gutteklassen.

Konkurrerte i proffenes løype
Det er sjette året på rad at Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres. Rittet er et tett samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og talentprogrammet Equinor Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

Syklistene konkurrerte i en 7,9 kilometer lang rundløype hvor jentene fullførte sju runder og guttene syklet ti. I tillegg til de sju norske regionslagene deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.

Les også:  Barnevernet i Bodø tar flest barn i hele landet

Foto: Håkon Mæland

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.