Skatt nord: – Ikke glem restskatten!

Foto: Bård Brinchmann Løvvig, Skatteetaten

Ved vårens skatteoppgjør fikk 55 000 nordlendinger restskatt med tilsammen 803 millioner kroner. Første termin restskatt forfaller i dag, og det er tid for å betale.

Fikk du over tusen kroner i restskatt, skal du betale restskatten over to terminer. Første termin forfaller i dag, mens andre termin forfaller 24. september.

Smart å betale innenfor fristen
– Det lønner seg å betale restskaten i tide. Betaler du for sent, løper det forsinkelsesrenter fra forfall og frem til du betaler. I tillegg er det slik at dersom du unnlater å betale, eller betaler første termin for sent, anses hele restskatten forfalt, forteller Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør i Skatt nord.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Har du betalingsproblemer vil det være nyttig å ta kontakt med skatteoppkreveren i din kommune.

Unngå restskatt
Har du fått restskatt er det viktig å unngå at det samme skjer til neste år. Du må derfor sjekke at opplysningene i skattekortet er riktig. Grunnen til at du fikk restskatt skyldes at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes en det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Årsaken til det er ofte endringer i privatøkonomien: ny jobb med høyere inntekt, at betalte gjeldsrenter er lavere enn det som var stipulert i skattekortet, eller at fradrag du tidligere har hatt krav på, har falt bort.

Du kan se på og endre skattekortet på skatteetaten.no.

Foto: Bård Brinchmann Løvvig, Skatteetaten

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.