ANNONSE: Hvordan fungerer lån på nettet?

apple

I dag finnes det så mange reklamer for lån på nettet, men hva går det egentlig ut på? Det er blitt mer og mer vanlig at banker og lånesteder tilbyr lån online.

Her forteller vi deg hvordan det fungerer å finne lån på nett og hvordan også du kan få et lån på internett.

Hva er lån online?
Et online lån er et lån hvor hele låneprosessen, fra søknad til signering av en eventuell låneavtale med BankID, foregår på nettet. Det er altså i stor grad en automatisert prosess. For noen er dette å foretrekke fremfor å skulle gå inn i en fysisk bank for å låne penger.

Det er stort sett snakk om forbrukslån når det kommer til lån på nettet, men disse kommer i alle mulige beløpsstørrelser. Du kan finne lån online på alt fra 5000 til 500.000 kr. Det er altså dine behov som styrer hvilket lån du eventuelt skal velge. Store lån omtales ofte som reelle forbrukslån, mens mindre lån ofte omtales som sms lån. Finn sms lån her.

Vilkår for lån på nettet
Når man låner penger online, skal man gjennom en såkalt kredittsjekk. Kredittsjekken er i stor grad en automatisk prosess, men sørger for at du oppfyller lånestedet eller bankens vilkår. Dette er vilkår som varierer en del fra lånested til lånested, men det er noen enkelte hovedregler som går igjen.

Du skal først og fremst oppfylle en aldersgrense for å få lån på nettet. Denne aldersgrensen er ofte over myndighetsalder, gjerne helt opp til 25 år. Det er ikke mulig å bli godkjent til et lån på nettet hvis du ikke oppfyller denne aldersgrensen.

Det er også ofte et krav om at man skal ha vært norsk statsborger og hatt folkeregistrert adresse i Norge i et bestemt antall år. En annen ting som er viktig å huske på hvis du vurderer å søke om et lån online, er at det ikke er mulig å få lån på nettet hvis man har betalingsanmerkninger. Det er ingen lånesteder eller banker på nettet som tillater dette.

Sammenlign lån online
Det er alltid en god ide å sammenligne lån før man velger hvilket lån man eventuelt vil signere en låneavtale med. Det finnes så mange utbydere av lån på nettet at det kan være helt umulig å få et overblikk. Derfor finnes det flere sammenligningstjenester som sørger for at du kan sammenligne lån og finne den løsningen som passer best for deg og dine behov.

Når man sammenligner lån online går man ikke bare for det første og det beste, men får en reell oversikt over hvilke lån som finnes, hvilke vilkår som gjelder for de ulike lån og hva som passer best til nettopp det du ser etter. Det kan være mange penger å spare på å sammenligne lån, fordi man kan se hvor høye renter, gebyrer og kostnader som er tilknyttet hvert lån.

Dette er ikke noe man nødvendigvis tenker over når man ser på et og et lån av gangen, men en oversikt tydeliggjør disse forskjellene, og gjør at du kan velge den løsningen som fungerer best i ditt tilfelle.

Eksempel: Samlet kredittbeløp: 100.000 kr. Løpetid: 60 måneder Etableringsomkostninger: 0 kr. Refinans: 15 år. Fast debitorrente: 14.83% Samlede kredit omk.: 38 962 kr. Samlet tilbakebetalt beløp: 138 962 kr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.