sommer natur

Leier du ut bolig eller hytte? Sjekk skattereglene!

I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For... Les mer »
Norges Bygdekvinnelag

Nei til skatt på frivillighet

Norges Bygdekvinnelag vil ikke ha skatt på frivillighet. – Det oppleves feil at dugnad for å holde hjula i gang i frivillige organisasjoner skattlegges, sier bygdekvinnene. Norges Bygdekvinnelag jobber for at momskompensasjonsordningen... Les mer »
skatteetaten

Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen

Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke... Les mer »
frp

FrP vil fjerne formuesskatt på norsk næring

Onsdag 7. fremmer Frps Helge André Njåstad forslag til behandling i Stortinget for å styrke norsk privat eierskap ved å fjerne formuesskatten på norsk næring – Det siste Norge trenger etter Korona-nedstengingen er... Les mer »
Skatteetaten

4,1 milliarder kroner i skjulte formuer meldt inn til Skatteetaten

I 2020 tok 212 personer kontakt med Skatteetaten for å melde om uoppførte inntekter og formuer. I løpet av fjoråret ble det behandlet totalt 304 saker med verdier på over fire milliarder... Les mer »
service mottak

Skatteetaten bygger teknologisk kompetansemiljø i Bodø

Skattekontoret i Bodø overvåker nye trender og risikoer på vegne av Skatteetaten. Etter omorganisering av etaten i 2019 løser skattekontorene i dag oppgaver på etatsnivå og for hele landet. Fra Skattekontoret i Bodø... Les mer »
Simployer

Du må skatte av det digitale julebordet!

Skatteetaten godtar ikke at arbeidsgivere arrangerer julebord på Teams eller andre digitale plattformer uten at de ansatte betaler skatt av fordelen.  Helseminister Bent Høie har i år frarådet julebord med fyll og... Les mer »
sommer natur

100 kommuner må kutte hytteskatten

I statsbudsjettet som ble fremlagt i går, foreslår Regjeringen å redusere den maksimale skattesatsen for eiendomsskatt fra 5 promille til 4 promille. Dette betyr at rundt 100 kommuner må sette ned skattesatsen.... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Formueskatt ikke bra for folk flest

Ap har ikke lykkes med mye, men har klart én ting: nemlig skapt et inntrykk av at formueskatt er et gode for folk flest. Det er det ikke. Folk flest er tjent... Les mer »
skattemelding

Husk leveringsfrist for skattemeldingen

Er du i rute med skattemeldingen? Siste frist for å levere skattemeldingen er torsdag 30. april. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige. 9 av 10 har åpnet... Les mer »