frivillighet moms

Full seier for frivilligheten: Ny regjering fjerner skatt på dugnad!

Onsdag ble plattformen for den påtroppende regjeringen lagt frem. Nyheten ble presentert under forhandlingene, og nå er det helt klart at frivilligheten har fått fullt gjennomslag for sitt krav om full og... Les mer »
Regnskap Norge

Regnskap Norge krever endring i skattereglene for frynsegoder

I dag har arbeidsgiver ansvar for å innrapportere alle skattepliktige fordeler ansatte mottar som følge av arbeidsforholdet; eksempelvis frynsegoder i form av gaver, private reiser eller medlemskap på treningssenter som den ansatte... Les mer »
Revisorforeningen

Historisk avtale om skattlegging av flernasjonale selskaper

Det er nå vedtatt en internasjonal avtale om skattlegging av store flernasjonale selskaper. Avtalen sikrer at selskapene må betale minst 15 prosent skatt fra 2023, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.... Les mer »
stortinget

Stortinget iverksetter skatterevisjon

Stortingets administrasjon har nå iverksatt en bred skatterevisjon av ordningene for representantene. Ekstern ekspertise er engasjert til å gjøre revisjonen. – Jeg forventer at denne revisjonen skal gi oversikt over alle skattemessige... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad må gå!

Alle mennesker kan gjøre feil, men dette var ikke en forglemmelse eller en feil. Dette var en bevist handling der også løgn inngår får å slippe å betale skatt til fellesskapet. Av... Les mer »
kalkulator

LESERINNLEGG: Arveavgiften – Limis poltergeist

I Bodøposten.no 15. august truer FrPs Hans Andreas Limi med at et «rødgrønt» flertall etter valget kan trekke arveavgiften opp fra graven. Av Sigbjørn Gjelsvik, Senterpartiets finanspolitiske talsperson Jeg vet ikke hvor... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Arveavgiften må forbli i graven

Fremskrittspartiet gravla den kyniske og usosiale arveavgiften i 2014. Nå truer venstresiden med å gjeninnføre den. Om de får viljen sin vil det få store konsekvenser for både folk og næringsliv. Av... Les mer »
sommer natur

Leier du ut bolig eller hytte? Sjekk skattereglene!

I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For... Les mer »
Norges Bygdekvinnelag

Nei til skatt på frivillighet

Norges Bygdekvinnelag vil ikke ha skatt på frivillighet. – Det oppleves feil at dugnad for å holde hjula i gang i frivillige organisasjoner skattlegges, sier bygdekvinnene. Norges Bygdekvinnelag jobber for at momskompensasjonsordningen... Les mer »
skatteetaten

Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen

Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke... Les mer »