LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

frp

Det regjeringsoppnevnte finanspolitikkutvalget la denne uken fram sin rapport. Hadde Vedums (Sp) statsbudsjettet vært en eksamensbesvarelse ville karakteren vært ikke bestått, dersom vi følger utvalgets konklusjoner.

Av: Hans Andreas Limi, Fremskrittspartiets nestleder.

Utvalget mener regjeringen har nedprioritert å redusere skadelige skatter, og kritiserer de rødgrønne skatteøkningene.

Støre (Ap) og Vedum (Sp) har gjennomført historisk høye skatteøkninger som åpenbart vil få betydelige konsekvenser for økonomien på kort og særlig på lang sikt.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

De høye skatteøkningene er brukt til økt offentlig forbruk, og kommer på toppen av ekstraordinære inntekter som skyldes svært høye energipriser.

Summen av ekstrainntekter til staten har blitt benyttet til å øke offentlige utgifter og gi subsidier til utvalgte, «grønne» næringer. 

Den røde tråden i rapporten er at skattenivået nå er så høyt at det gir betydelige skadevirkninger.

Jeg er enig med utvalget om at Norge heller burde brukt til de rekordhøye inntektene til å bygge arbeidsplasser og et sterkt næringsliv gjennom skattelettelser.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Utvalget slår kort og godt fast at skattene i Norge er for høye. Dette er en kraftig advarsel mot regjeringens økonomiske politikk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.