I ti år har Circle K samlet inn penger til kreftsaken i Norge. Nå går selskapet inn i et storstilt samarbeid med stiftelsen Aktiv mot kreft.
– Kreftsaken ligger vårt hjerte nær. Alle kjenner noen som har hatt kreft, eller er selv rammet. Derfor ønsker vi sammen med kundene våre å fornye innsatsen mot kreft, sier Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge.
De nærmeste ukene, helt fram til 26. september, skal stiftelsen Aktiv mot kreft og Circle K Norge gjennomføre aktiviteter over hele landet. I tillegg skal selskapets stasjoner samle inn penger til stiftelsen arbeid gjennom bilvask.
– Dette er veldig viktig for oss. Vi er en liten organisasjon, mens Circle K Norge har hundrevis av stasjoner over hele landet. De hjelper oss nå med å nå ut med et veldig viktig budskap på mange nye steder, sier Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot kreft.
Hun håper aksjonen vil føre til mange donasjoner. Disse vil blant annet brukes til å etablere flere Pusterom rundt omkring på landets sykehus. Dette er små treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.
– Fysisk aktivitet tilpasset dagsform og utgangspunkt er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening på Pusterommet, jo bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom. Derfor har vi nå etablert Pusterom ved 18 sykehus i Norge, og flere skal det bli. Her får du kyndig veiledning av fagpersoner med spesialkompetanse på området, og treffer samtidig andre i samme situasjon, sier Aanesen.
Innsamlede midler vil også brukes til å utdanne flere AKTIVinstruktører som får kompetanse til å hjelpe kreftpasienter med persontilpasset trening og restitusjon. Utdanningsløpet er et samarbeid mellom Norges Idrettshøgskole, Oslo universitetssykehus og Aktiv mot kreft.
Et viktig mål med kampanjen er å gjøre både kunder og medarbeidere mer aktive i hverdagen. I en humoristisk treningsvideo kommer Aktiv mot kreft-ambassadør Yngvar Andersen med en rekke forslag til treningsøkter du kan utføre på stasjon, deriblant «luftlår», «pølsepress» og «ladelegg».
– Når det kommer til bevegelse, så hjelper alt. Fysisk form synes å ha en virkning på hvor godt du tåler kreftbehandling, og det er aldri for sent å starte, sier Helle Aanesen.