Festplaner etter gjenåpningen? Slik unngår du å plage naboen

cocktails mocktails

Etter en lang periode med myndighetspålagt hjemmetilværelse, er det endelig muligheter for sene sommerkvelder i festlige lag. I borettslag og sameier der man gjerne bor tett, er det lurt å ta noen forholdsregler før man inviterer til en helaften.

Kombinasjonen av varmt vær og koronalettelser innbyr til sosiale sammenkomster og hyggestunder, men ikke glem at god stemning fra festlige lag kan medføre bråk og støy for naboen.

– Flere nabolag kan nok oppleve mer bråk enn ellers fordi enkelte tar igjen det tapte. Særlig i Oslo der byen har vært nedstengt siden i fjor. Man må samtidig huske på at ordensregler og vedtekter regulerer festlige lag og støy i borettslag og sameier, kommenterer Line Bjerkek, advokat i NBBL.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Så hva bør man tenke på, annet enn smittevernregler, dersom man bor tett og planlegger forsinket 30-års feiring eller rett og slett en real grillfest med gode venner?

– Det kan være lurt å varsle naboene om festen, og gi naboen mulighet til å kontakte deg dersom lydnivået blir plagsomt. Vis gjerne også forståelse for naboen med små barn som trenger nattesøvn, og ta hensyn i den grad det er mulig. Ta en hyggelig prat med naboen i trappen, legg en lapp i postkassen eller heng opp en lapp i oppgangen der du bor.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Husk også å rydde opp etter deg dersom dere har benyttet fellesarealer som felles takterrasse eller plenen foran blokka.

– Dersom det oppstår en uenighet om støy eller forsøpling, er det lurt å overlate oppfølging av brudd på ordensreglene til styret. Det er ikke den enkelte og kanskje misfornøyde nabo som skal benytte anledningen til å få utløp for sin frustrasjon. Å være raus og romslig der man kan, er en god leveregel også i borettslag og sameier. Det har vært et langt og tøft år for mange, påpeker Bjerkek.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.