Storfavoritten Karstein Johaug vant årets Trysil Skimaraton

trysil

Karstein Johaug gikk inn til en soleklar førsteplass i herreklassen under Trysil Skimaraton lørdag formiddag. Svenske Ulrika Axelsson ble vinner i dameklassen. 

Med 444 deltakere ble det ingen rekorddeltakelse på årets Trysil Skimaraton som ble arrangert lørdag 19. februar i Østby. Men for de som deltok ble det en drømmedag i skisporet, med sol og forhold i verdensklasse. 

Karstein Johaug fra Team Ragde Charge vant for andre gang i Trysil Skimaraton med tiden 1.53.30. Han var først på alle tidspasseringer, så det var ingen overraskelse at han kom først over målstreken. I 2017 satte han løyperekord (1.47.12), men han klarte ikke å slå sin egen rekord i dag. Andreplassen gikk til svenske Oscar Persson fra Team Oscar Persson Consulting med tiden 1.57.52 og tredjeplass til Henning Lie fra Vang Skiløperforening på 1.58.18.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

– Det var veldig fine forhold, men litt trått. Men vi er bare veldig fornøyd med at det er skikkelig vinterføre her i Trysil, sa Karstein Johaug etter han var kommet i mål. – Dette ble en fin gjennomkjøring for meg til Vasaloppet om 15 dager. Det er hovedmålet mitt i år. 

I dameklassen var det Ulrika Axelsson fra Sya SK/Team Driv Trening som vant på tiden 2.12.29. Fanny Marie Møller Endresen fra Team Driv Trening gikk inn på andreplassen på 2.17.41. Franziska Skogsholm fra Rena IL gikk inn på tredjeplass med tiden 2.29.47.

– Dette er første gang jeg går Trysil Skimaraton, og jeg er veldig fornøyd. Det ble en fin tur med strålende sol og fine forhold, sa Ulrika Axelsson fra Sya SK/Team Drive Trening.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Arrangør fornøyd med deltakerantallet
Østby lå badet i sol under lørdagens turrenn, så rammene rundt arrangementet var så godt som perfekte. I tillegg ble Trysil Skimaraton et av de første turrennene som fikk arrangere uten koronarestriksjoner.

– Vi må vel si at vi har hatt verdens beste forhold for å arrangere skirenn i dag. Det er veldig mange blide fjes her på både på deltakere og arrangør, forteller Madeleine Faldmo Skogberget, leder i Østby Idrettslag. – Vi er fornøyde med 444 påmeldte til årets Trysil Skimaraton. Det var jo mange usikkerheter i forhold til koronarestriksjoner frem til noen uker før rennet.  

Enda bedre rammer rundt Trysil Skimaraton

Trysil Skimaraton kunne i år skilte med et helt nytt stadion, noe som gjorde det lettere for arrangør å gjennomføre turrennet. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– Vi håper at den nye stadion vårt har vært godt mottatt. Nå har vi samlet alt rundt rennet på ett sted, noe som også gjør det lettere for både deltakere, publikum og arrangør, forteller Skogberget. 

Barneskirenn

Mens halv- og helmaraton pågikk, deltok 33 barn på barneskirenn. 

– Det er veldig hyggelig at vi også kan kjøre barneskirenn under Trysil Skimaraton. Skigleden var stor, og vi hadde 33 barn som ga alt under rennet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.