Vil ha bedre rammevilkår for det grønne industriskiftet i Nordland

industri

Senterpartiet, MDG, Arbeiderpartiet, SV og KrF fikk Nordland fylkesting med seg på en støtteerklæring der partiene ønsker å sikre rammevilkårene for ny grønn industri.

– Industrien har en viktig rolle i det grønne skiftet. Det legges til rette for at Norge kan bli et attraktivt vertskapsland for europeisk batteri-industri. Det innebærer å etablere forutsigbare og konkurransedyktige rammevilkår som sikrer etableringene som nå er under oppbygging i Norge. Dette gjelder særlig i Rana, Arendal og Haugalandet. Freyrs batterisatsning i Rana vil gi stor sysselsettingseffekt og er derfor et viktig tiltak for økt bosetting i Nordland sier gruppeleder i Senterpartiet, Karl-Hans Rønning.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

EUs nye statsstøtteregler (TCTF) gir muligheter for EU- og EØS-land til å implementere nye grønne energiprosjekter og støtte industrielle jobbskaping i Europa.

– Dette er avgjørende for å lykkes med batteriproduksjon i Norge og FREYRs planer om å etablere fabrikken Giga Arctic i Mo i Rana. Vi etterlyser at det skapes forutsigbare og konkurransedyktige forhold for å gjøre Norge til et attraktivt vertsland for europeisk batteriindustri, påpeker gruppeleder i Arbeiderpartiet Odd Arnold Skogsholm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.