sv

LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Regjeringen har lagt frem forslag om å endre inntektssystemet til kommunene, og skuffelsen er stor over regjeringens manglende vilje til å styrke kommunene i dyrtiden. Av: Jitse Buitink, Fylkesleder Nordland SV. Inntektene... Les mer »
jitse buitnik

LESERINNLEGG: 1. mai-tale fra lederen i Nordland SV

Fylkesleder for Nordland SV, Jitse Buitink, har skrevet en 1. mai-tale for innbyggerne i Nordland. Hele talen er gjengitt under. Kampen førr den evig fred Kjære venna, stor som liten.Håper du har... Les mer »
bondegård

LESERINNLEGG: Regjeringa med «luftpenger» til landbruket

Landbruks- og Matdepartementet la den 8. mars 2024 fram melding til Stortinget med forslag til strategi for økt selvforsyning av jordbruksvarer og plan for opptrapping av inntektsmulighetene i landbruket. Regjeringen godkjente meldingen... Les mer »
sv

Ber om relokalisering av 333 Skvadronen til Andøya

Under landsstyretmøtet til SV i helga ba styremedlem Jitse Buitink partiets medlem i Forsvars og- Utenrikskomiteen, Ingrid Fiskaa, om å relokalisere 333 Skvadron til Andøya. – Innspillet tas med i det videre arbeidet... Les mer »
sv

Buitink ny leder i Nordland SV

Et enstemmig fylkesårsmøte valgte Jitse Buitink til ny partileder for Nordland SV på partiets årsmøte søndag 18. februar.  – SV er Norges folkeparti. Vi er i sterk vekst og det er på... Les mer »
Foto: Ingrid Stavrum

LESERINNLEGG: Lofoten, livets siste destinasjon

Nord-Norge som destinasjon er hottere enn noen gang. Men ingen snakker om baksiden av eventyret, regjeringens ønske om å legge ned Gravdal Sykehus. Av: Jitse Jonathan Buitink, Nestleder, Nordland SV. Motivasjonen for... Les mer »
nfk

Frykter kutt i skole- struktur og yrkesfag i Nordland

Arbeiderpartiet og SV frykter sentralisering av yrkesfag og kutt i skolestruktur i Nordland. I debatten om budsjett og økonomiplan i fylkestinget denne uka beskrev Ap og SV seg som svært urolig over... Les mer »
nfk

Frykter kutt i skolestruktur og yrkesfag i Nordland

Arbeiderpartiet og SV frykter sentralisering av yrkesfag og kutt i skolestruktur i Nordland. I debatten om budsjett og økonomiplan i fylkestinget denne uka beskrev Ap og SV seg som svært urolig over... Les mer »
sv

Nord-Norgebanen – Et fylkesting med hua i handa

SV reagerer sterkt på at Nordland fylkesting ikke ønsker å ta et standpunkt for eller imot Nord-Norgebanen. Indre stridigheter i posisjonen gjør det umulig å ta stilling. – Det er for meg... Les mer »
sv

LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

Det var en gang en tid hvor bosetting i nord var sett på som viktig. I festtaler fastholdes dette fortsatt, men tiden hvor dette faktisk var en realitet er forbi. Det er... Les mer »