Eksperten tipser: Vårrengjør datinglivet ditt

date

Føler du trangen til å vårrengjøre hjemmet eller sortere de overfylte klesskapene med klær som ikke passer deg lenger? Hva med å vårrydde forholdene som heller ikke passer deg?

– Rydd unna situationships og datingvanene som holder deg singel, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

Våren har endelig kommet, og det er på tide å møte nye mennesker. Mathiesen oppfordrer single nordmenn til å gå turer i parken, spise på restauranter eller kafeer og være sosial – og samtidig rydde veien for relasjoner uten positiv innvirkning.

– Er du aktiv på datingapper, har du kanskje ikke oppdatert profilen din på en stund. Ta en titt og se om du fortsatt har de samme synspunktene og preferansene. Det er ofte informasjonsdelen som åpner for potensielle dater, så sørg for at den samsvarer med ditt virkelige liv. Det kan gjøre det lettere å finne potensielle partnere, sier hun.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Finner du deg selv i et usunt datingmønster, eller har du kanskje en eks du ikke har klart å gi slipp på? Da har Mathiesen noen klare råd.

– Mange lurer seg selv med tanken om at «hvis ikke andre vil ha meg, er jeg ikke verdt det». Spør deg selv dette viktige spørsmålet: vil du ha denne personen eller handler det mer om at vedkommende skal ville ha deg? spør Mathiesen.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Istedenfor å se på avvisning som tidsbesparende, ser vi det ofte som et slag mot egoet eller stoltheten. Det er gjerne da vi jager mennesker som en utfordring, fremfor kjærlighet, ifølge Mathiesen.

Tre tips til hvordan du vårrenser datinglivet ditt:

1. Gi slipp på tidligere forhold

Når et forhold avsluttes, er det fristende å dvele over hva du gjorde galt eller hva du kunne ha gjort annerledes. Dette kan virke produktivt, som om du på en eller annen måte kan endre ting ved å analysere det, men veldig ofte kan du ikke det.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

2.  Tenk på tilnærmingen din

Vi tiltrekker oss energien vi gir fra oss. Hvis du fortsatt er opphengt i en som ikke fortjener oppmerksomheten din, vil dette kunne påvirke hvordan du oppfører deg utad. Legg merke til personene rundt deg – åpenhet og positiv nysgjerrighet er ofte attraktivt.

3. Ikke slå deg til ro med mindre enn du fortjener

Denne regelen er viktig når du begynner å date noen og spesielt når du har vært i et forhold i flere år. Ikke vær redd for forandring hvis du ikke er fornøyd, og sørg for at du kjenner din egen verdi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.