Ny serie på NRK om kvinnefotball «Kampen»

nrk

RBK Kvinner vil fylle Lerkendal stadion. Bli med bak kulissene på en reise gjennom ekstrem profesjonalitet og lidenskap for spillet, og jentenes utfordringer i en idrett dominert av menn.

– Motivasjonen for å fylle Lerkendal stadion er å vise at det er like muligheter for både jenter og gutter, forteller Cesilie Andreassen, midtbanegeneral på RBK Kvinner.

I dokumentarserien «Kampen» følger vi fotballaget RBK Kvinner og deres mål om å fylle Lerkendal stadion i toppkampen mot Brann Kvinner 12. juni i fjor. Vi kommer tett på spillerne mens vi følger laget og deres mål om ny skandinavisk publikumsrekord. Et hårete mål sett i lys av at laget vanligvis spiller for 2-300 tilskuere.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Underliggende er de store forskjellene mellom jenter og gutter som fortsatt preger verdens, og Norges, største idrett.

– Jeg vil at jenter skal kunne drømme om profflivet på lik linje med guttene. Du kan komme hit på stadion som 12-åring, se ned på banen og tenke at der vil jeg også være. Du har faktisk en mulighet til å drømme om noe stort, uansett om du er gutt eller jente. Det synes vi i spillergruppa er stort, fortsetter Andreassen.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

«Kampen» har premiere 8. mars på NRK1 og i NRK TV. Serien har fem episoder. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.