Sterkt tredje kvartal for Telia Norge

telia norge

For to uker siden ble det kjent at Konkurransetilsynet godkjente Telias oppkjøp av Get TDC Norge. Det nye selskapet vil bli en sterk utfordrer i Norge og tar mål av seg til å levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser.

– På lengre sikt er denne strategiske milepælen uten tvil det viktigste vi gjorde i dette kvartalet. Vi kan love at vi i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for våre kunder. Det nye selskapet vil få en konkurransekraft og industriell posisjon som gjør oss i stand til å levere nye og innovative produkter og tjenester på tvers av teknologier og plattformer med vår egen digitale mobil- og fastnettinfrastruktur i bunn. Det er bra for samfunnet, forbrukerne og konkurransen, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

– Når det gjelder det mer kortsiktige har det skjedd mye det siste kvartalet, og gitt hvor viktig vi mener kundereisen blir i fremtiden er vi svært fornøyd med at OneCall igjen er blitt kåret til selskapet med Norges mest fornøyde mobilkunder. I tillegg har de nylig lansert «NestenNy» som vi har veldig troen på, fortsetter Foss.

Tingenes internett er i gang
På Telia Norges IoT Symposium 13. september, med statsminister Erna Solberg til stede, erklærte selskapet som første aktør i Norge sin landsdekkende infrastruktur for tingenes internett for åpnet og klart for kommersielle kunder. De to første store avtalene er nå i boks. Den ene er med trønderbedriften StalkIT, som har vekket internasjonal interesse med sin egenutviklede teknologi for sporing av containere for renovasjonsbransjen.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Vi er fortsatt i den spede begynnelsen av tingenes internett, men det er veldig spennende å se at gründerbedrifter som vi har samarbeidet med på pilotstadiet tidligere nå manifesterer seg i kommersielle avtaler med store markedsambisjoner, sier Foss. – I en fremtid hvor alt vil være oppkoblet til internett ligger det uante muligheter for nye forretningsmuligheter og verdiskaping. Det handler om effektivisering, det handler om at vi må være smarte og ikke minst handler det om at vi må samarbeide på tvers av industrier, offentlig og privat samt liten og stor, fortsetter Foss.

Overskudd på 1 milliard i tredje kvartal
De økonomiske resultatene for tredje kvartal 2018 viser en vekst i både totalinntektene (4,7%) og EBITDA (14,7%) sammenlignet med tredje kvartal 2017. For første gang i historien leverer Telia Norge et EBITDA kvartalsresultat på over 1 milliard kroner.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

– Vi leverer et sterkt resultat med økonomisk vekst på både topp- og bunnlinjen. De viktigste driverne er mobildatabruk, økte grossistinntekter samt at vi leverer som forventet på effektiviseringsprogrammet. Vi ser noen forbedringstegn på kundesiden i privatmarkedet, men vi er ikke fornøyd med utviklingen og vil ta ytterligere grep fremover. Integrasjonsprosjektet mellom Telia og Get TDC er i gang. Vi skal levere på synergiene, og vi ser frem til å ta nye grep i markedet for å utfordre våre konkurrenter på lengre sikt, avslutter Foss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.