ANNONSE: Spis pannekaker med god samvittighet

pannekaker

Pannekaker trenger faktisk ikke å være så usunt som mange tror. Det finnes mange oppskrifter på pannekaker som er både gode og sunne. Vi har jo en tendens til å tenke at sunt automatisk smaker mindre godt, men det trenger faktisk overhodet ikke å være tilfellet.

Du kan få pannekaker, sunne som mindre sunne, som smaker helt fantastisk. Her kan du lese om hvorfor og finne en fantatsisk og sunn oppskrift.

Hvorfor er pannekaker usunne?
Grunnen til at vi ofte tenker på pannekaker som usunne er fordi de er søte. De inneholder som regel store mengder mel, sukker og smør, som er matvarer som vi gjerne klassifiserer som mindre sunne enn andre. Pannekaker har derfor som regel et ganske høyt kaloriinnhold og inneholder mange karbohydrater.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Det er derfor vi gjerne klassifiserer pannekaker som mindre sunne. Det er med andre ord ikke bare bare å lage desidert sunne pannekaker. Det er vanskelig å forestille seg pannekaker av en annen konsistens og smak, enn det vi er vant til. Det er først og fremst lurt å finne ut av hva slags pannekaker man vil lage.

Skal det være «vanlige» tynne pannekaker eller luftige amerikanske pannekaker? Begge deler er faktisk mulig å skifte ut ingredienser til sunnere alternativer.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Lag gode og sunne pannekaker!
Sunne pannekaker trenger altså ikke å smake «grove» eller dårligere enn vanlige pannekaker. En utrolig god måte å gjøre pannekakene sunnere på, er å tilføye ingredienser som er naturlig søte.

Et veldig lurt triks her, er å bruke for eksempel banan. Banan er naturlig sødt og gir samtidig en utrolig god og saftig konsistens til pannekakene! Dette er også perfekt for deg som har barn og gjerne vil finne noen gode, men sunne frokostalternativer til å kose seg med i helgen, eller friske opp frokostbordet i hverdagen.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Her kan du finne en fantastisk oppskrift på sunne bananpannekaker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.