Demokratene krever bompengestopp for å bremse Covid-19

natt sentrum

Statsminister Erna Solberg kunngjorde nylig ytterligere begrensninger i bevegelsesfrihetene til nordmenn for å bremse koronasituasjonen. Men nå krever Demokratene bompengestopp for å bremse spredningen.

– For Demokratene er det å fjerne bommene i hele Norge en meget viktig sak. Det er også en av flere viktige grunner til at vi etter stortingsvalget i 2021, vil på Stortinget for å stoppe «bompenge-galskapen» som dessverre råder i regjeringen og blant bompenge-elskerene på Løvebakken, sier Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene til Bodøposten.no.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Politikeren mener at Stortinget bør vise forståelse for at folk vil unngå å reise kollektiv slik situasjonen er nå.

– Vi innser imidlertid at våre politiske motstandere nødig gir slipp på bompenger. Det er derfor ikke enkelt å vinne forståelse i Stortinget for at bommene bør fjernes. Men vi lever i spesielle tider. Covid 19 (korona) representerer fremdeles en alvorlig trussel i mange land. Det er viktig å hindre at mange smittes før befolkningen er vaksinert. Samtidig viser det seg at risikoen for å bli smittet er mye høyere for de som reiser kollektivt , sier Vidar Kleppe.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Han mener at om politikerne er så bekymret for korona så ville bompengestopp være et effektivt tiltak for å bremse spredningen.

– Vi erkjenner at Stortinget setter stor pris på bompengene. Men sett i lys av krisen vil vi be om at Stortinget umiddelbart samles for å beslutte at innkrevingen av bompenger i hele Norge innstilles i 2021. Dette vil føre til at de som er redde for å bli smittet, kan ta bilen. Da reduseres også tettheten i trikker, busser og tog slik at risikoen for å bli smittet reduseres både for de som går over til å kjøre bil, og for de som fortsetter å kjøre kollektivt, avslutter Kleppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.