ANNONSE: De siste trendene for moderne kjøkken

kjøkken

Å pusse opp kjøkkenet er en stor avgjørelse. Selv om det ikke er husets største investering, kan kostnadene fly om man ikke legger en grundig plan. Det er lett å forhaste seg til både hvilken leverandør man skal bruke og hvilket design. Mange glemmer også at kjøkkenet skal være funksjonelt. 

Ofte tenker man at man ikke skal ha noe storslått, typisk norsk. Det kan være lurt å spare kostnader i stedet for å ha det lille ekstra. Man glemmer ofte den ekstra godbiten som det ligger i å ha et friskt kjøkken med mange muligheter. I denne artikkelen skal vi se på moderne kjøkken som er trendy i disse dager.

Benkeplaten – kjøkkenets viktigste element
Det er for lengst vedtatt at kjøkken-øyer der mannen kan se på at kona lager mat, har blitt en suksess. Nå er det likevel store lysflater med mørke toner som gjelder. Man legger også fokus på kreativitet og lek når det gjelder dagens kjøkken. Legg på en ny flate og kjøkkenet blir som nytt. Det kan man få med en kompositt benkeplate med markante detaljer. Den kan flyte i ett med omgivelsen og gi en god følelse når man kokkelerer.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Det er mange fordeler ved å velge en benkeplate av komposittstein. Foruten at den er enkel å produsere, har den unike egenskaper til holdbarhet og vedlikehold. Man slipper riper selv om man skulle skjære i flaten og er hygienisk med tanke på vann og fukt. Komposittstein føles som granitt, en bergart tuftet på millioner av år med ekstrem påvirkning.

Samtidig er det mange som vil ha modernitet kombinert med ny teknologi. Med markante linjer og farger som slå sprekker på en hver kjøkkeneksperts teorier, er det de nye duppedittene som gjelder. Smart kjøleskap, dempere og sonebelysning, tidsinnstilte varmere også videre.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Med en ny benkeplate vil man ikke bare utvikle kjøkkenets inntrykk, men også restaurere slitte deler. Komposittplatene er lette, men robuste og fullføres lett med en tynn stripe med fuge. Se mer på schmidt-kjokken.no for benkeplater av komposittstein eller andre bestandige materialer.

Balansen mellom design og funksjon
Det er alltid en dynamikk mellom design og funksjon når det gjelder modernitet og det som er trendy. Et klesplagg må ikke være funksjonelt for at mange skal bli populært, men et kjøkken bør kunne ha en god funksjon. Det gjelder ikke bare plassering i forhold til vann og strøm, men også i forhold til anvendelse og velvære.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Hva som gjør kjøkkenet til det stedet man vil samles rundt mat, kan bli avgjort med en ny benkeplate.

En enkel måte å endre kjøkkenets design på er å bytte ut benkeplaten. Da vil man både gi kjøkkenet et nytt utseende, men samtidig gjøre det klart for enda mange år med frokoster, middager og måltid med sine kjære.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.