ANNONSE: Hvorfor trenger vi biotin?

hår sminke

Vi nordmenn tar generelt mye kosttilskudd sammenlignet med andre land. Det er mange som tar kosttilskudd som inneholder b-vitamin, eller prøver å få i seg mer b-vitamin gjennom kosten.

Det er mange som spesifikt tar tilskudd for eller har fokus på å få i seg vitamin b7, biotin, men hvilken effekt har det egentlig og hvorfor trenger vi det?

Hva er biotin godt for?
Biotin er kjent for å ha god effekt på energinivået ditt, stoffskifte og kanskje mer kjent for hår, hud og negler. Det er ikke alle som kan få dekket sitt biotinbehov gjennom kosten, og da kan det være en god ide å ty til gode kosttilskudd for å oppnå fordelene ved å få nok biotin.

I skjønnhetsbransjen er det mye fokus på hvordan du kan inkorporere mer biotin enten i kosten eller som kosttilskudd for å dra nytte av noen av de mange fordelene ved å få i seg nok biotin.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Hvordan kan jeg få i meg nok biotin?
Matvarer som er naturlig rike på biotin inkluderer noen typer kjøtt, laks, egg, solsikkefrø og nøtter som for eksempel peanøtter. Dette er med andre ord matvarer du skal fokusere på å inkludere i kosten hvis du vil få i deg nok biotin og dekke det daglige anbefalte inntaket av biotin. Hvis man er vegetarianer og ikke spiser kjøtt kan man for eksempel kompensere ved å spise en håndfull biotinrike nøtter hver dag. Det kan også være lurt å ta et kosttilskudd med biotin i tillegg.

Kan biotin gi meg lenger og sunnere hår?
Man kan fort bli skeptisk når man leser påstander som at biotin kan gi deg lenger, sterkere og sunnere hår. Ofte opplever vi at denne typen påstander blir avslørt som myter.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Man kan godt føle seg litt dum, når man har tatt mange kosttilskudd som har vist seg å være unødvendige, men hva er egentlig tilfellet med biotin? Det finnes faktisk god dokumentasjon for at biotin kan bedre hud, negler og hårhelse betraktelig. Man omtaler derfor ofte vitaminer og kosttilskudd som inneholder mye biotin eller biotin som hovedkomponent i et komplekst b-vitamintilskudd som «hårvitaminer».

De aller fleste av oss ønsker oss nemlig tykkere og lenger hår. Det er et tegn på vitalitet og sunnhet og derfor taler det direkte til urmennesket i oss, at vi verdsetter denne kvaliteten. Det er ikke bare biotin du skal fokusere på hvis du vil ha lenger og sunnere hår. A-vitamin, E-vitamin og D-vitamin er også essensielle vitaminer for hår hvis du vil oppnår ultimat hårhelse.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Finn gode hårvitaminer som kosttilskudd
Det kan være vanskelig å gjennomskue hvilke hårvitaminer man skal velge hvis man vil ha et godt kosttilskudd i tillegg til variert kost for å bedre hud- og hårhelse. Det kan gi god effekt å ta biotin og andre hårvitaminer for bedre hårhelse, og her er det mange aktører på markedet som kan gjøre det vanskelig å velge.

Da er det viktig at man fokuserer på kvalitet. HairLust har for eksempel innovativ hårpleie og spesialtilpassede kosttilskudd for hår, med sikte på å kunne gi deg sunnere og lenger hår, samt supplere med å dekke ditt daglige biotininntak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.