Frivillighetens år 2022: All sex skal være frivillig

Sex og Politikk

Frivilligheten er en sterk drivkraft i det norske samfunnet, og innenfor foreningen Sex og Politikk sitt fagområde – seksuelle rettigheter – har ordet «frivillig» en ekstra sterk, spesiell og viktig rolle.

Dagen i dag, 5. desember, er FNs dag for frivilligheten, og foreningen Sex og Politikk er med og feirer åpningen av Frivillighetens år 2022.  

Som en medlemsorganisasjon med medlemmer som stiller opp på dugnad for seksuell helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt, kommer Sex og Politikk til å sette ekstra søkelys på det som bygger oppunder frivillig sex. Det være seg tilgang til prevensjon, trygg abort, god seksualitetsundervisning, det at man kan elske hvem man vil, samt at vi arbeider mot tabuer og skam som brukes som virkemiddel for å begrense våre seksuelle rettigheter.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– I tillegg til å være til stede under hele året har vi i Sex og Politikk pekt oss ut Verdens prevensjonsdag den 26. september som vår kampanjedag i Frivillighetens år, forteller Tor-Hugne Olsen, daglig leder i foreningen Sex og Politikk. 

Organisasjoner som Sex og Politikk ville aldri ha sett dagens lys uten engasjerte og uselviske frivilliges idealisme og tro på å skape et bedre liv for andre enn seg selv.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

I Frivillighetens år vil vi videreføre denne viktige innsatsen og jobbe for at enda flere blir medlemmer og blir en del av det viktige inkluderende fellesskapet som frivillige i Norge utgjør.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.