Nærings- og fiskeridepartementet

Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Anskaffelsesutvalget foreslår i ny delutredning at sikkerhet og beredskap skal ivaretas i offentlige anskaffelser. Utvalget foreslår også hvordan lokale aktører kan delta i konkurransen om offentlige kontrakter. – I den tiden vi... Les mer »
elden

Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Fosenaksjonistene er frifunnet i Oslo Tingrett –  Denne dommen markerer en viktig milepæl for forsamlings- og ytringsfriheten i Norge, sier advokatene Olaf Halvorsen Rønning og Anne Marie Gulichsen i Elden Advokatfirma. I en prinsipiell... Les mer »
nfk

Vil ha staten med på fremtidens hurtigbåt i Nordland

– Staten må kjenne sin besøkelsestid. Dette er en unik mulighet til å ta en global ledelse i å utvikle framtidens nullutslipps hurtigbåt, sier en samstemt politisk ledelse i de fire fylkeskommunene... Les mer »
migrasjon integrering

LESERINNLEGG: Statens anti-norske og anti-hvite skattefinansierte agenda

For kort tid siden uttalte leder for Antirasistisk senter (ARS) Hatem Ben Mansour følgende: «– Å være hvit har aldri vært en utsatt gruppe i denne sammenheng. Rasisme kan ikke være rettet... Les mer »
nfk

Ny flyplass på Mo i Rana: – Staten må ta ansvar for økte kostnader

4,9 milliarder kroner er per i dag den totale prisen på den nye storflyplassen i Rana, ifølge Regjeringen. Av dette har kommunen og private i lokalsamfunnet i Rana allerede bidratt med rundt... Les mer »
Regnskap Norge

Ny rapport: Slik kan staten spare næringslivet for 30 milliarder kroner

En fersk rapport bistår regjeringen med å redusere administrative kostnader for næringslivet. – Regjeringen er milevis fra sitt mål om å spare næringslivet for 11 milliarder kroner innen 2025. Rapporten vår inneholder 36... Les mer »
naturvernforbundet

Full støtte til Fosen-aksjonistene

Naturvernforbundet gir full støtte til aksjonistene som protesterer utenfor Stortinget mot regjeringens behandling av saken om vindindustrianleggene på Fosen i Trøndelag. – Vi står sammen med reindriften og samene. Fosendommen må respekteres,... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Strengere tiltak mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet

Regjeringen innfører strengere seriøsitetsbestemmelser i renholdsbransjen og i bygge-og anleggsnæringen. Målet er å bekjempe arbeidslivskriminalitet, som skaper problemer for arbeidstakere som blir utnyttet og seriøse bedrifter som blir utkonkurrert av kriminelle aktører.... Les mer »
nfk

Vil ha staten med på The Whale

Sparebank 1 meldte nylig at de går inn med penger til The Whale. – Nå må staten ta sitt ansvar og fullføre prosjektet, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide. Det planlagte The Whale... Les mer »
bedrift lønn avtale

Regjeringen vil gjøre det lettere for læringer å få læreplass

Hvert år mangler rundt 6 000 søkere læreplassen de trenger for å fullføre fagutdanningen sin. Det vil regjeringen gjøre noe med. Staten kjøper varer og tjenester for rundt 740 milliarder kroner i året,... Les mer »