Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Nærings- og fiskeridepartementet

Anskaffelsesutvalget foreslår i ny delutredning at sikkerhet og beredskap skal ivaretas i offentlige anskaffelser. Utvalget foreslår også hvordan lokale aktører kan delta i konkurransen om offentlige kontrakter.

– I den tiden vi lever i er det svært viktig å sørge for at offentlige midler brukes på en måte som ivaretar nasjonale sikkerhetsinteresser. Derfor ser vi frem til hvordan utvalget mener at vi kan stille krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

Næringsministeren fikk nylig overlevert siste utredning fra utvalgsleder Halvard Haukeland Fredriksen. Utvalget foreslår blant annet hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredskap.

– Lokale leverandører bidrar til et rikt og variert næringsliv i alle deler av landet. Jeg gleder meg til å se hva utvalget har foreslått om hvordan vi kan få enda flere lokale leverandører til det offentlige, sier Myrseth.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

I første delutredning foreslo utvalget en ny struktur for anskaffelsesregelverket, og tydelige krav til grønn omstilling og sosial bærekraft.

I andre delutredning foreslår utvalget hvordan offentlige oppdragsgivere kan legge til rette for lokale leverandører, og ivareta sikkerhet og beredksap. I tillegg foreslår utvalget endringer i reglene om erstatning, avvisning og geografisk virkeområde. Andre utredning sendes på tre måneders offentlig høring. Alle kan sende inn høringssvar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.