Ny undersøkelse: Så mange menn er fornøyd med egen penisstørrelse!

sex

Hvor godt forhold har egentlig menn til sin faste følgesvenn? Nå har Kondomeriet tatt s(t)aken i egne hender og undersøkt hvordan det står til med selvbildet til norske menn – under boksershortsen.

Om du har en penis, har du definitivt forsøkt å måle den, enten med linjal eller målebånd. Og sannsynligvis opptil flere ganger i løpet av livet. Men hvor fornøyde har mannfolket vært med resultatet av målingen? Og hvorfor er man så opptatt av penisstørrelse i det hele tatt?

Hvorfor er vi opptatt av penisstørrelsen? 

Ifølge sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker, er det knyttet mye stolthet til mannens “viktigste utstyr” – ikke bare skal den ha alle funksjoner intakt, men den skal også være “stor nok” og helst større enn naboens. 

– Men stor nok for hva, eller hvem? Hvilket urealistisk ideal sammenligner man seg med? Jeg tror at mange har tenkt og fortsatt tenker at “jo større penis, desto bedre”. Men slik er det nødvendigvis ikke, sier sexologen og fortsetter: 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Selv om penisstørrelse kan ha noe å si for en partner, er det helt klart personen som penisen er festet til, og hvordan den brukes, som teller mer enn selve centimeterne under beltespenna.

I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse fra Kondomeriet, gjennomført av YouGov, kommer det frem at 7 av 10 menn er fornøyd med sin egen penisstørrelse! 

– Dette er knallharde tall, smiler sexologen. 

– Det er veldig positivt å se at flesteparten er fornøyd med utstyret naturen har gitt dem, for det er sjelden noen grunn til å ikke være det. En liten hammer kan tross alt gjøre akkurat den samme jobben som en stor hammer… 

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

I tillegg viser flere undersøkelser at kvinner stort sett er fornøyd med partnerens penisstørrelse, understreker sexologen. 

Selv om de fleste menn er fornøyd med egen penisstørrelse, svarte 14 % av mennene i undersøkelsen at de ikke var fornøyd. Og til dem har sexologen noen gode ord på lur. 

– Selv om kvinner kan ha ulike preferanser og ønsker når det kommer til penisstørrelse, så er ikke skjeden like kresen, sier hun. 

Kvinnens underliv er nemlig svært tilpasningsdyktig og utvider seg ikke mer enn nødvendig rundt det som føres inn. I tillegg er det kun de ytterste 2-3 centimeterne av skjeden som er 

følsom, så det betyr at penisstørrelsen ikke er avgjørende for å fremdeles være tilfredsstillende under sex, forklarer hun. 

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

– Hvis man bekymrer seg for om den penisstørrelsen man har, vil være “bra nok” til å tilfredsstille en partner, kan man trøste seg med at de fleste kvinner får orgasme via klitorisstimulering og ikke vaginal penetrering. 

Ifølge sexologen er det rundt 20-30 prosent som kan komme av vaginal penetrering, mens mellom 80-90 prosent trenger å stimulere klitoris for å få en orgasme under sex. 

– Og det kan man få til uavhengig av størrelse! 

Hvis det er sånn at man skulle ønske at man hadde noen ekstra centimeter under trusekanten, finnes det noen fordeler man kan merke seg. 

– En mindre penis vil for eksempel kunne gjøre analsex og oralsex mer behagelig for mottakeren, sier sexologen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.