Groenewegen slo Boasson-Hagen i spurtoppgjør i Brønnøysund

Arctic Race of Norway

Dylan Groenewegen vant massespurten i Brønnøysund på den andre etappen i Arctic Race of Norway. Edvald Boasson-Hagen ble nummer tre.

Boasson-Hagen i TotalEnergies lå godt an da spurten startet, men Groenewegen som sykler for Bikeexchange Jayco fikk en god posisjon i front på oppløpet og klarte å holde på den knappe ledelsen helt til målstreken. Amaury Capiot i Arkea Samsic, snek seg mellom de to på målstreken, og ble nummer to.

Det var dramatikk to kilometer fra mål da tre ryttere veltet. Groenewegen, som også vant en etappe i året Tour de France, unngikk så vidt å bli involvert i velten i Brønnøysund, og kom seg etter det i posisjon til å spurte.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Hele laget gjorde en god jobb med å bringe meg i posisjon. Jeg startet spurten tidlig, og det holdt helt inn. Det var en tung dag i går, og vi hadde litt regn og vind i dag også, men jeg er i god form, sa Groenewegen etter målgang.

Gårdagens vinner Axel Zinglet kom inn sammen med hovedfeltet og beholder ledertrøya. Han leder fortsatt også konkurransen om poengtrøya og trøya som beste unge rytter. Stephen Basset beholder klatretrøya etter dagens etappe.

Før dagens etappe mente Thor Hushovd at Edvald-Boasson Hagen var å regne med om det skulle spurtes. Boasson-Hagen som har vunnet tre etapper i Tour de France, har ennå ikke vunnet en etappe i Arctic Race of Norway. I dag var han bare centimeter bak, og avanserte med det til femteplass i sammenlagtkonkurransen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Resultater, 2. etappe:

1. Dylan Goenewegen, Bikeexchange Jayco, 3.41.17

2. Amaury Capiot, Arkea Samsic, +00

3. Edvald Boasson-Hagen, Total Energies, +00

Sammenlagtkonkurransen:

1. Axel Zingle, Cofidis, 8.31.14

2. Mathieu Burgaudeau, TotalEnergies, 8.31.19

3. Amaury Capiot, Arkea-Samsic, 8.31.21

Beste norske:

5. Edvald Boasson-Hagen, TotalEnergies, 8.31.23

7. Kristian Aasvold, Human Powered Health, 8.31.24

8. Sven Erik Bystrøm, Intermarche-Wanty-Gobert, 8.31.24 

De fire etappene:

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana. 185 km..

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund. 155 km.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

3. etappe, 13. august: Dronningetappen. Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger (480 moh), 180 km. Her er det klatrerne som får vist seg frem. Avsluttes med 3,7 km stigning, men ikke så lang og bratt at den vil skille rytterne for mye.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim. 160 km. Siste etappe er foreslått av Trondheims sykkellegende Atle Kvålsvoll. Den siste runden på 8 km skal tilbakelegges fire ganger har Gamle Bybro som krysser Nidelva før man avslutter opp til Tyholt-tårnet, en stigning på 1,4 km med 8 % med en maksimal stigning på 17 %.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.