Nesten 200 skolebiblioteker kan bli omfattet av innkjøpsordningene for litteratur

bøker bibliotek

Kulturrådet innfører nå en prøveordning der innkjøpsordningene for skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier for barn og unge utvides til å omfatte nær 200 skolebiblioteker over hele Norge.

– Barns tilgang til kunst og kultur påvirkes i enda større grad enn voksnes av bakgrunn og sosioøkonomiske forhold, sier Anne Oterholm, nestleder i Norsk kulturråd. – Rådet har et strategisk mål om å styrke barn og unges tilgang til kunst og kultur, og skolebibliotekene er en arena som potensielt møter alle barn i Norge.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Nå har Kulturrådet opprettet en prøveordning der mange av landets skolebiblioteker vil omfattes av innkjøpsordningene for skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier. Innkjøpsordningene formidler i dag bøker til folkebibliotekene i Norge, men i hovedsak er skolebibliotekene ikke inkludert i ordningen.

– Skolebibliotekene har varierende kvalitet i ulike kommuner, og det er forskjeller både når det gjelder ressurser og prioriteringer, sier Oterholm. – Gjennom prøveordningen vil barn få tilgang til en større bredde i titler enn hva de har i dag, og vi vil kunne få kunnskap om hva økt tilgang til litteratur i skolebiblioteket betyr for unges lesning.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Prøveordningen er treårig, og skolebibliotekene må søke om å få være med i ordningen. Av budsjettmessige hensyn vil det være plass til mellom 150 og 200 biblioteker i forsøksperioden. Det kjøpes hvert år inn ca. 120 nye norske titler rettet mot barn og unge i grunnskolealder over de tre aktuelle innkjøpsordningene, og disse bøkene vil bli formidlet kostnadsfritt til bibliotekene som deltar.

Søknadsfrist for skolebibliotekene er 3. desember i år, og bibliotekene kan søke fra starten av november.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.