Arbeidsmarkedsbarometeret: Positive bemanningsutsikter i nord

nav bodø

Nordnorske arbeidsgivere er de mest optimistiske i landet, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for første kvartal 2023. Fire av ti bedrifter har planer om å ansette. Ifølge Trygve Solem, adm. direktør i IT-konsulentselskapet Experis, ser de nå store muligheter i nord og skal ansette 20 konsulenter i 2023.

Hvert kvartal spør ManpowerGroup norske arbeidsgivere om de skal bemanne opp, bemanne ned eller holde bemanningen uendret i kommende kvartal. Nå er arbeidsmarkedsbarometeret for første kvartal i 2023 klart.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Nord-Norge er den regionen hvor flest bedrifter skal øke bemanningen. Hele 41 prosent av bedriftene som ble spurt, forventer å ansette flere i første kvartal av 2023, mens 20 prosent forventer å bemanne ned. Det gir forventet netto bemanningsendring på 28 prosent, korrigert for sesongjusteringer. Det er det høyeste regiontallet i undersøkelsen, og over landsgjennomsnittet på +23 prosent.

Trygve Solem er adm. direktør i IT-konsulentselskapet Experis. Han synes det er gledelig å se at flere bedrifter nå ønsker å ansette i nord. Selv åpner han kontor i Tromsø til våren.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

– Vi har de siste årene sett en stor entusiasme og investeringsvilje i nord. Det er en viktig grunn til at vi nå etablerer oss i regionen. Skal vi fortsette den gode veksten og utviklingen, må vi investere der det er aktivitet. Det er derfor hyggelig å se at næringslivet i Nord-Norge deler våre positive tanker om fremtiden, sier Solem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.