Fylkesordføreren i Nordland valgt til president

nfk

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen er valgt til president for Assembly of European Regions sin organisasjonskomité for sommerakademiene, SAOC.

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen er valgt til president for Assembly of European Regions sin organisasjonskomité for sommerakademiene, SAOC. I samme møte ble det vedtatt at Nordland fylkeskommune skal være vertskap for sommerakademiet i 2024 i Bodø.

– AER sine sommerakademi har vært arrangert i nærmere 20 år. Hovedtemaet for sommerakademiet i Bodø, blir kultur.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Fylkesordfører Andreassen er opptatt av å involvere de yngste fylkestingspolitikerne, medlemmer fra Ungdommens fylkesråd og medlemmer fra Lærlingerådet.

– Dette er et møtepunkt for, som det ligger i navnet, ulike utvalgte regioner i Europa. Dette er en møteplass for regionalt folkevalgte, og jeg mener den yngste generasjonen har en særlig viktig rolle i en slik møteplass, sier Andreassen.

Hun ser frem til arbeidet med å få gjennomført et bra sommerakademi i Nordland, en mulighet til å ønske europeiske deltakere velkommen til Nord-Norge.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

– På sommerakademiet vil vi dele tanker om kultur i et demokrati- og fredsbyggende perspektiv, og utveksle erfaringer med andre unge og engasjerte mennesker, fortsetter fylkesordføreren.

Nordland fikk i 2006 AER sin pris som den mest ungdomsvennlige regionen i Europa.

– Dette har gitt konkrete resultater, ettersom vil ble svært inspirert til å tenke ungdomsmedvirkning i alt vårt arbeid. Å involvere ungdom i planleggingen frem mot sommerakademiet i 2024 blir veldig viktig for alle oss som skal jobbe med dette, poengterer Andreassen.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Hun mener det blir særdeles viktig at de unge blir sett og hørt under selve arrangementet, slik at de voksne politikerne i AER får direkte innspill på aktuelle tema.

– Vi ønsker å vise at ungdomsmedvirkning er noe vi gjør i praksis, ikke bare noe vi snakker om, avslutter Andreassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.