nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »
swastika

LESERINNLEGG: Krystallnatten som ikke tok slutt

Den 9. november 1938 var innledningen på noe som fremdeles pågår: Den endelige løsningen på jødespørsmålet – Jødeutryddelsen – Holocaust – Shoah. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Det skjedde... Les mer »
bodø havn

Europeisk politisk verksted i Bodø i august 2024

– Velkommen til sommerakademi i Bodø i 2024, sa fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen til generalforsamlingen i AER i Barcelona sist fredag.  AER (Assembly of European Regions) er den største medlemsorganisasjonen for... Les mer »
lufthavn

Finnair øker ruter til destinasjoner i Europa og Japan for sommeren 2024

Finnair har oppdatert sine reiseruter for perioden 31. mars til 26. oktober 2024 og svarer dermed på global etterspørsel ved å øke frekvensen mellom sin base i Helsinki og destinasjoner i Nord-... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Europa og Norge holder fast ved antisemittismen

En ny holdningsundersøkelse i seks europeiske land bekrefter at jevnt over er hver fjerde europeer bærer av antisemittiske stereotypier og vrangforestillinger. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Man registrerer en bedring... Les mer »
forsvar

LESERINNLEGG: Krig i Europa, historien har gjentatt seg

I 2020 ble vi konfrontert med en global pandemi. Pandemien utgjorde en utfordring vi som verdenssamfunn ikke var forberedt på å håndtere. Av: Styreleder og nestleder i Folk og Forsvar, Regionsdirektør i... Les mer »
Norges Kampsportforbund

En stor dag for Kristian Borgen og taekwondo

På påskeaften viste Kristian Storsul Borgen sine imponerende ferdigheter i taekwondo, da han vant Europa-kvalifiseringen for European Games i Buckharest, Romania. Borgen vant alle kampene i klassen minus 63 kilo, inkludert finalen... Les mer »
skatt

Creditsafe: – Konkursene skyter i været

Konkursene skyter i været, energikrisen fortsetter og privatpersoner har mindre kjøpekraft. De økonomiske hindrene norske selskaper må overkomme gjenspeiles over hele kontinentet. Inngangen til 2023 har vært alt annet enn enkel for... Les mer »
grønnsaker

Nå kan det bli dyrt å grønnvaske

EU forslår nå strenge krav til hva som kan kommuniseres som grønt og bærekraftig. Både i EU og i Norge kan grønnvasking ende med store bøter. Nylig la EU-kommisjonen frem et forslag... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge har inngått fiskeriavtale med EU for 2023

Norge og EU undertegnet 17. mars bilaterale kvoteavtaler med EU om Nordsjøen, Skagerrak, i tillegg til naboskapsavtalen med EU om Sverige. Den bilaterale fiskeriavtalen med EU ble undertegnet i går ettermiddag, 17.... Les mer »