nord universitet

Nord universitet med i nytt forskningsprosjekt: Europa skal lære av kriser

Nord universitet har landet sitt første EU-prosjekt under programmet Horisont Europa, og skal bidra med erfaringer fra krisehandtering i Norge inn i et nytt felles europeisk forskningsprosjekt. Horisont Europa (forskningsradet.no)er EUs rammeprogram... Les mer »
tribune publikum

Glimt tapte mot Roma: Ute av Europaligaen

Bodø/Glimt møtte AS Roma på Stadio Olimpico torsdag kveld i returoppgjøret i semifinalen i UEFA Europa Conference League. Glimt ledet 2-1 etter første runde på Aspmyra. Roma starter best med et hardkjør... Les mer »
Norsk olje og gass

Ny rapport: Europa vil trenge all norsk naturgass

Selv med drastiske reduksjoner i gassetterspørsel i Europa vil det fortsatt være behov for all norsk naturgass for å tilfredsstille etterspørselen i mange år fremover, viser ny rapport fra Rystad Energy. – Vi... Les mer »
nfk

– Grønt skifte i Europa umulig uten oss i Nord

– I sentrum for det grønne skiftet i Europa ligger industrikompetansen og grønne løsninger i Boden, Vasa, Lulea, Narvik, Mosjøen, Glomfjord, Mo i Rana og Skellefteå, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll da han nylig åpnet... Les mer »
frelsesarmeen

Frelsesarmeen hjelper i Ukraina og ved grensene mot fem land i Vest-Europa

Med 30 års fartstid i området var Frelsesarmeens lokale personell raskt på plass på bakken med mat, klær, husly og annen nødhjelp for å møte medmenneskers akutte behov. – Det er hjerteskjærende... Les mer »
veier

Norge har færrest trafikkdrepte i Europa

– Vi skal ha gode og trygge veier i Norge. Fortsatt er det dessverre slik at ikke alle kommer seg trygt fram. Men vi ser heldigvis en positiv utvikling. I 2021 omkom... Les mer »
Kystrederiene

Første hybride bulkskip i Europa til Norge

Leveringen av Aasfjell til Aasen Shipping i Mosterhamn fredag 18. desember markerte et nytt skritt i en grønn omstilling innen nærskipsfarten som det første nybygde hybriddrevne bulkskip i Europa. Skipet på 9150 tdw tilhører... Les mer »
strøm

LESERINNLEGG: Strømkabelen til Europa må kuttes!

Ja, Demokratene vil snarest skru av «hovedsikringen» og frakoble den norske strømforsyningen til Acer og Europa. De eneste kabler som gjelder nå er innenlandskabler i Norge. Av Vidar Kleppe, bystyre- og fylkestingspolitiker... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Jan Christian Vestre varsler ny tid

Natt til søndag 31. oktober stiller vi klokka én time tilbake og går fra sommertid til normaltid. Næringsministeren sier det nå er tid for vanlige folk. – Det er gledelig å kunne... Les mer »
strøm

Klimapolitikken gir høye strømpriser

Både kraftforbruket og kraftprisen i Norge ligger an til å øke frem mot 2040. Den årlige kraftprisen anslås i snitt å ligge på 50 øre/kWh i 2040 – noe som er høyere... Les mer »