strøm

Klimapolitikken gir høye strømpriser

Både kraftforbruket og kraftprisen i Norge ligger an til å øke frem mot 2040. Den årlige kraftprisen anslås i snitt å ligge på 50 øre/kWh i 2040 – noe som er høyere... Les mer »
nfk

Vil ha Europeisk Ungdomshovedstad i Bodø

Ungdommens fylkesråd vil ha Europeisk Ungdomshovedstad til Nordland, og ber om fylkesrådet og fylkestingets støtte. – Rotterdam, Turin, Antwerp, Braga, Maribor, Thessaloniki, Cluj-Napoca, Ganja, Varna, Cascais, Novi Sad, Amiens og Klapeda. Hva har... Les mer »
Norges curlingforbund

Norsk ektepar vant Europas største Mixed Doubles-turnering i curling

Curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien feide det sveitsiske landslaget av banen og vant finalen i Mixed Doubles Bern med hele seks poeng etter bare fire omganger. Det lover godt opp mot OL i Beijing 2022. ... Les mer »
pilgrim

Ecobio lanserer verdens første digitale løsning for bærekraftig finans i Europa

EUs miljøklassifiseringslovgivning for bærekraftig finans, kort sagt EUs taksonomiforordning, er et storskala, forskriftsbasert rammeverk som krever at selskaper definerer miljømessig bærekraftige økonomiske aktiviteter. Forordningen er et av EUs verktøy for å styre økonomien... Les mer »
sinful

Nordisk nettkomet vinner europeisk pris

Skandinavias største e-handelsselskap innenfor sexleketøy, Sinful, har nettopp mottatt en av bransjens mest ettertraktede priser. Smilet er bredt hos Mathilde Mackowski og Tonny Corydon Andersen, grunnleggerne av Sinful. De har nettopp mottatt prisen... Les mer »
Foto: Wikipedia/Bodø kommune

Glimt møter Roma og Jose Mourinho på Aspmyra

Trekningen i UEFA Europa Conference League 2021/22 ble foretatt fredag kveld, og Bodø/Glimt skal møte flere europeiske topplag i gruppespillet. Glimt skal blant annet møte trenerlegenden José Mourinho og hans Roma på... Les mer »
norwegian

Norwegian gjenåpner flere ruter i sommer

I sommer tilbyr Norwegian flyreiser på 53 ruter til inn- og utland. Reiselysten er stor, og på enkelte ruter er det få ledige plasser igjen. Skal du reise utenlands i sommer bør du forberede... Les mer »
gjensidige

Reiserådet for Europa oppheves: Reiseforsikring i hele verden

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. For reiser fra og med 5. juli gjelder forsikringen som normalt... Les mer »
marius reikerås

LESERINNLEGG: Norge bryter menneskerettighetene under corona

I løpet av de siste 15 månedene, er menneskerettene, på en rekke inngripende områder, satt fullstendig til side. Av Marius Reikerås, menneskerettsjurist Om adgangen til å begrense rettighetene og frihetene i EMK... Les mer »
elbil lader

Norilsk Nickel motoren bak det grønne skiftet

Den russiske metallprodusenten, Norilsk Nickel, har det siste året økt leveransene av metaller til batterianlegg over hele Europa, og er nå en uerstattelig eneleverandør til produksjonen av nye elbiler. – Nornickel produserer metaller... Les mer »