Europeisk politisk verksted i Bodø i august 2024

bodø havn

– Velkommen til sommerakademi i Bodø i 2024, sa fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen til generalforsamlingen i AER i Barcelona sist fredag. 

AER (Assembly of European Regions) er den største medlemsorganisasjonen for regioner i Europa, med godt over 100 medlemsregioner. 

Kari Anne Bøkestad Andreassen er president i organisasjonskomiteen for AERs sommerakademi, som i august 2024 skal arrangeres i Bodø. Her vil om lag 150 unge og erfarne regionalpolitikere fra hele Europa møtes til politiske verksteder, under temaet kultur. Det er Assembly of European Regions (AER.eu) med Nordland fylkeskommune som vertskap, som arrangerer konferansen.

– Vi vil ha fokus på kulturens betydning for unges deltakelse og involvering i vår samfunnsbygging, og i form av internasjonalt samarbeid, sa Andreassen. 

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

– Vi har etablert et rådgivende ungdomsråd, Youth Advisory Board, i Nordland, som skal bidra inn i planleggingen av dette store og viktige arrangementet. Her er det medlemmer fra studentorganisasjonene, ungdommens fylkesråd, lærlingerådet, urfolk, Barents ungdomsråd og AERs eget ungdomsnettverk.

Fjorårets arrangør av sommerakademiet, Donegal region i Irland, har nylig blitt kåret til vinnere av Europaparlamentets innbyggerpris for sitt flotte arrangement. Så Nordland fylkeskommune vil ha litt å leve opp til som arrangør av sommerakademiet i 2024. 

Kari Anne Bøkestad Andreassen var slett ikke den eneste nordlandspolitikeren på møtet.

-Friends we are back, sa Jim Simonsen Jenssen, og mottok spontan applaus fra generalforsamlingen i AER – Assembly of European Regions.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Fylkestingsrepresentant Jim Simonsen Jenssen fra Andøy ble tidligere i år valgt til president i Youth Regional Network (YRN), som er en av hovedsatsingene til AER. Han kunne fortelle om et stort engasjement blant unge politikere fra hele Europa i reetableringen av YRN etter pandemien. AER er opptatt av at de unge stemmene skal bli hørt, helt inn til EU-parlamentet. Dette arbeidet leder Jim fra Andøya, sammen med styremedlemmer fra Romania, Albania, Ukraina, Irland og Norge.

Anette Amalie Bang, også hun fylkestingsrepresentant er en av visepresidentene i YRN, hvor det ellers er medlemmer fra Romania, Albania og Ukraina i presidentskapet.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

YRN har nylig vedtatt sin første offisielle uttalelse, hvor de fordømmer Russlands krigføring i Ukraina.  _La oss skape en verden hvor konflikter løses på en fredelig måt, heter det i uttalelsen fra YRN.

Simonsen Jenssen sa også at YRN vil delta aktivt i en arbeidsgruppe om psykisk helse, som ble vedtatt opprettet under den godt besøkte generalforsamlingen i AER i Barcelona sist fredag. 

På generalforsamlingen ble ellers fylkesvaraordfører Simon Johnsen valgt til visepresident i AER, en av tolv slike visepresidenter i denne organisasjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.