Spillemidler fordelt i Salten

nfk

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse får Salten rett i underkant av 33 millioner kroner. – alt fra klatring og skyting, til friidrett, fotball og basket. Det er stor bredde i aktivitetene, sier fylkesråd Christian Torset.

Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset er fornøyd med årets tildeling av spillemidler, der mange mindre prosjekter er prioritert.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Disse er helt avhengige av spillemidler før oppstart av prosjektene, poengterer fylkesråd Torset.

Sulitjelma får fire ulike tilskudd i Skytteranlegg i Daja og Sulitjelma fjellandsby. Friidrettsanlegget på Vensmoen blir det andre i regionen.

– Det er kamp om spillemidlene. En del av totalsummen vi har delt ut, er bundet opp i større kostnadskrevende anlegg, som allerede er tatt i bruk. Men vi klarer å finne rom for mange mindre anlegg også forklarer Torset.

Les også:  Flyrutene i Nordland må bedres

Totalt har Nordland fylkeskommune delt ut nærmere 110 millioner kroner til idretts- og frilufstlivsanlegg, samt til nærmiljøanlegg i årets tildeling.

– Det kommer alle ulike aktiviteter til gode. I Salten handler det om alt fra klatring og skyting, til friidrett, fotball og basket. Det er stor bredde i aktivitetene i de ulike kommunene, avslutter Torset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.