Georg (21) og Karstein (23) fra Nordland finalister i «Årets unge bonde»

bondegård

For fjortende gang skal Norges Bygdeungdomslag, Felleskjøpet og McDonald’s finne unge bønder som stikker seg litt ekstra ut. Vinnerne stikker av med 20.000 i reisestipend, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

I Nordland er Georg (21) og Karstein (23) Kristiansen semifinalister til den gjeve prisen.

– I år har vi fått inn utrolig mange gode nominasjoner, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud. Alle de nominerte gjør en helt fantastisk jobb, og samtlige forstår hvor viktige bøndene er med tanke på selvforsyningsgrad. Der er vi helt på bunnen i Europa, og i en turbulent verden spiller den norske bonden en viktigere rolle i dagliglivet vårt enn noen gang før. Det fortjener de anerkjennelse for, og det er det som er så fint med denne prisen. Vi trenger at enda flere heier på den norske bonden og landbruket, sier styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud.  

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

– Norge trenger nye hoder og hender i landbruket, og vi har sett de foregående 13 årene at kåringen av «Årets unge bonde» har vært svært populær. Det er like mye en plattform der unge bønder kan inspirere hverandre som en pris, følger leder for bærekraftig mat og landbruk i McDonald’s i Norden, Hilde Stenhaug opp. 

Både Skuterud og Stenhaug sitter i juryen som ledes av landbruks- og matminister Sandra Borch. Med i juryen er også leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.  

Les også:  Nå kommer disse nyhetene fra TINE til Bodø-butikkene

Nå som nominasjonsperioden er over, skal det velges ut en gruppe semifinalister. Disse stemmes på av folket, før man står igjen med tre finalister. Blant disse velger juryen ut vinneren. Nytt av året er at selve utdelingen skjer på Norges viktigste møteplass for mat og landbruk, Dyrsku’n, 8. september.  

– Det er veldig gøy at prisen skal deles ut på Dyrsku’n! På denne måten får vi enda mer velfortjent oppmerksomhet til vinnerne, avslutter leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.