Bekymret for ungdomsråd i Nordland

nfk

Ungdommens fylkesråd i Nordland (UFR) ber fylkestinget om hjelp til å få opp fungerende ungdomsråd i kommunene. – Det har dannet seg A- og B-lag blant kommunene, og sånn kan det ikke være i fremtiden, sier avtroppende medlem i UFR, Tobias Remmen Pettersen.

– Det slås fast i kommuneloven at kommunene skal ha fungerende organ for ungdomsmedvirkning. Ungdomsråd er en  viktig del av demokratiet i lokalpolitikken, og jeg er sikker på at kommunene som har gode prosesser på ungdomsmedvirkning får masse igjen for det i form av gode ideer, og en fornøyd ungdomsgruppe som får være med å ta avgjørelser som er viktige for deres egen trivsel i lokalsamfunnet. Derfor er det så viktig at vi løfter sammen for å lage gode ungdomsråd i alle kommunene i Nordland, sier Remmen Pettersen.

Les også:  Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Fylkesråd Christian Torset svarte på UFRs spørsmål om dette temaet under fylkestinget i forrige uke. Han er helt enig i at ungdomsmedvirkning er viktig i kommunepolitikken.

– Det er viktig av mange grunner. Blant annet gir det unge mennesker medbestemmelse og en kanal for å gi uttrykk for sine behov. Det gir også ungdom en opplæring i demokrati og folkestyre, noe som betyr veldig mye.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– Derfor tar vi UFRs bekymring på største alvor. Vi kan ikke pålegge kommunene å ha gode ungdomsråd, men vi kan sette søkelys på temaet og påvirke. Jeg er sikker på at alle fylkestingsrepresentantene som hørte UFRs innlegg vil ta dette med seg til sine hjemkommuner og bidra positivt, sier Torset som roser UFR for deres engasjement for ungdomsmedvirkning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.