Dårlige forberedelser og uoppmerksomhet kan ødelegge båtturen

speedbåt

Mange får ødelagt båtturen eller båtferien på grunn av dårlige forberedelser og uoppmerksomhet. Årsakene er flere.

-Vi opplever dessverre alt for mange «unødvendige» skader som skyldes manglende oppmerksomhet og navigeringsfeil, sier Rune Sagen i båtavdelingen hos Söderberg & Partners. 

Basert på skadene som meldes inn kan det se ut som dagens båtførere stoler for mye på kartplotteren. Ofte er den også stilt inn feil eller brukes feil.

Les også:  Nye tall: Slik endte årets båtsesong i Nordland

– Vårt inntrykk er at båtførere har blitt mindre flinke til å planlegge turen og vurdere farvannet vi skal ferdes i. Det stoles rett og slett for mye på at kartplotteren skal hjelpe når uforutsatte situasjoner oppstår, forteller Sagen.

Med mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr er det mye som stjeler oppmerksomheten. Det er ikke bare et problem i trafikken, men også for båtførere.

Les også:  Hipp hurra for Epledagen: 30 år i år!

-Vi opplever dessverre også at andre ting som f.eks. mobiltelefon stjeler like mye oppmerksomhet fra føreren til sjøs som i biltrafikken. Vårt råd er at man bør planlegge turen, vurdere farvannet man skal ferdes i og legge opp seilings ruta. Ikke stol for mye på kartplotteren, følg med på kjøringen, omgivelsene og farvannet rundt båten avslutter Sagen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.