Skal demonstrere i Norge mot drap på blasfemikere av islam

moske

Det har vært flere utenomrettslige drap på pakistanske borgere anmeldt for blasfemi, – og på deres advokater i Pakistan. Nå skal det arrangeres en demonstrasjon utenfor den pakistanske ambassaden i Oslo den 26. september.

Med voldelige motdemonstrasjoner i Norge ser man også økt behov for slike markeringer mot vold og for ytringsfrihet, mener Senter for Sekulær Integrering (SSI) som arrangerer demonstrasjonen.

Pakistan er blitt et totalitært land med følger også for pakistansk-norske borgeres integrering. Det ble innført dødsstraff i blasfemiloven i Pakistan i 1986 og konsekvensene av dette så man øyeblikkelig med radikalisering av samfunnet ved at mellom 1987 og 2017 ble minst 1500 personer anmeldt for blasfemi og minst 75 anklagede er drept av mobben.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– Dette må både liberale med pakistansk bakgrunn og alle andre i Norge ta avstand fra, mener Shakeel Rehman, leder i Senter for Sekulær Integrering.

SSI kommer til å ha flere demonstrasjoner og seminarer om dette temaet hvor ledende politikere og organisasjoner har fått invitasjon til å tale og bidra til økt toleranse og forebygging av vold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.