Ja til sikring av flere strender

vann

Norges Livredningsselskap krever at norske kommuner setter druknings-forebygging på dagsorden og at folksomme lokale strender blir bevoktet av profesjonelle Strandlivreddere.

– Vi har i sommer reddet 34 mennesker fra drukningsfare på strender i Oslo-regionen, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap.

Dette er redninger i kategori 1; som er badegjester i direkte drukningsfare eller situasjoner som kan føre til drukning. Norges Livredningsselskap – i samarbeid med Oslo Kommune – vokter hver sommer Operastranda, Sørenga sjøbad, Huk og Hvervenbukta. Nå krever livredningselskapet at flere kommuner tar sitt ansvar.

Les også:  Hipp hurra for Epledagen: 30 år i år!

Trenger flere
Norges Livredningsselskap (NLS) har egen stand under Arendalsuka og jobber for at flere folksomme strender i Norge skal bli bevoktet av Strandlivreddere.

– Målet er at ingen skal drukne, og vi setter fokus på drukningsforebyggende arbeid og fokus på lokalkunnskap om farer ved å ferdes på din lokale strand, sier Alfonso.

NLS jobber med å skape gode holdninger og bedre tryggheten for badegjester.

– Dette handler i stor grad om forebyggende kunnskap, og vi krever at flere kommuner skal sette dette på dagsorden, sier Alfonso.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Norges Livredningsselskap er en landsomfattende ideell organisasjon som arbeider for å fremme kunnskap om selvberging, svømming, livredning, førstehjelp og sikkerhet. NLS ble stiftet 6. juli 1906.

– Vi arbeider med opplysning og forebyggende tiltak gjennom opplæring av publikum, og utdanning av instruktører, sier Alfonso, og legger til at organisasjonene består av 21 kretser og klubber. Majoriteten av medlemmene er unge under 26 år. 

President Alfonso sier at det er på tide at vannrike regioner setter fokus på sikring av sine innbyggere i respektive regioner til sommeren 2022.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

– Alle norske kommuner må si JA – til sikring av flere strender, og arbeidet kan ikke vente, drukninger skjer ukentlig, sier hun.

NLS sin visjon er å lære alle i Norge hvordan redde seg selv og andre i vannmiljøer.

– Vi er den ledende drukningsforebyggende organisasjonen i Norge, og del av et internasjonalt fellesskap i International Life Saving Federation. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.