nrk

Fredsprisen til Maria Ressa og Dmitrij Muratov: – En stor anerkjennelse av ytringsfriheten

– Fredsprisen til Maria Ressa og Dmitrij Muratov er en stor og viktig anerkjennelse av den frie journalistikken, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. – Selv om presse- og ytringsfriheten står veldig sterkt... Les mer »
nrk

NRK med ny podcast: Forstå nyhetsbildet med «Nyhetsblanding»

Synes du det er vanskelig å henge med i nyhetsbildet? I den nye podkasten «Nyhetsblanding» får du de viktigste nyhetene akkurat nå, presentert slik at du faktisk får oversikt. − Nyheter formidles... Les mer »
Foto: Joe Urrutia/Miss Norway

Stephany La Rosa vant årets pressepris i Miss Norway

Menneskerettighetsaktivisten Stephany La Rosa (19) fra Gjemnes utenfor Møre og Romsdal vant årets pressepris i Miss Norway, opplyser Extraavisen. Den unge aktivisten har snakket i media om at kroppspress er fortsatt aktuelt og at det... Les mer »
pc

Medietilsynet: – EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet

Medietilsynet er opptatt av å verne ytringsfriheten og medienes uavhengighet når EU nå utformer nytt lovverk på det digitale området. EUs lovforslag om digitale tjenester (Digital Services Act) og digitale markeder (Digital... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Økning av jødehat i Norge i sommer

Vi har i sommer omtalt en markert økning av klart antisemittiske innlegg og argumenter i norske medier.  De har kommet både fra kirkelig, politisk og annet sekulært hold, men har ikke utmerket seg ved å være... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: NRK fortjener ikke over 6,4 milliarder på statsbudsjettet

NRK fikk dessverre under FrP en kraftig økning i sitt budsjett, finansiert av at NRK-lisensen ble allmenngjort. Puttet inn i statsbudsjettet. Dette anser Demokratene som veldig uheldig, da NRK i enorm grad... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Jødehat i media om sommeren

Det er agurktid og mediene følger tradisjonen med å fylle ferietomheten med bidrag fra landets fremste antisemitter. Slik har det vært i mange år og dette er intet unntak. Aviser som Bergens Tidende, Vårt Land og Fedrelandsvennen tar gjerne inn... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Klimapopulisten Barth Eide og Parisavtalen

Klassekampen hadde fredag 4. juni en nyhetsartikkel som i praksis bare var et profileringsintervju for Ap’s Espen Barth Eide. Artikkelens budskap var å fremme Parisavtalen og det var direkte uklart om det... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Åpent brev til Antirasistisk fellesskap

Jeg kom over invitasjonen til å danne et nytt antirasistisk nettverk. Etter å ha lest artikkelen, dannet jeg meg god del spørsmål som jeg håper initiativtaker Antirasistisk senter (ARS) kan klargjøre. Ikke bare... Les mer »
Dagrunn Grønbech

LESERINNLEGG: Verdsetter vi helsearbeiderne i Bodø høyt nok?

I over ett år har vi levd med en pandemi som har satt vår tålmodighet på prøve. Vi har måtte venne oss til å leve med sosial og økonomisk frykt for både... Les mer »