Legeforeningen krever strakstiltak for fastlegeordningen

sykehus doktor

Marit Hermansen mener myndighetene må våkne og ta tak i utfordringene i fastlegeordningen umiddelbart.

– Vi krever umiddelbar handling. Det er ingen tid å miste, sier president Marit Hermansen. Legeforeningens landsstyre samlet seg i dag bak en egen resolusjon for en fastlegeordning i krise.

Halvparten av landets kommuner har problemer med å rekruttere kvalifiserte fastleger. Ti av landets største kommuner melder at situasjonen har forverret seg dramatisk bare siden i fjor. Rekrutteringssvikten henger sterkt sammen med en stadig lengre og mer krevende arbeidshverdag.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Under Legeforeningens landsstyremøte ble det derfor fremmet en egen resolusjon om fastlegeordningen. Resolusjonen ble enstemmig vedtatt av de 148 delegatene til stede på Soria Moria.

– Nå må myndighetene våkne
– Resolusjonen som landsstyret har samlet seg om i dag sender et tydelig politisk signal. Situasjonen lar seg ikke løse uten bedre rammevilkår og flere fastleger. Utfordringene fastlegeordningen står overfor, krever at man tar tak i dette umiddelbart. Nå må myndighetene våkne, sier Hermansen.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Helsedirektoratets undersøkelse viser at fastleger jobber i snitt 55,6 timer i uka. Ti prosent jobber mer enn 75 timer i uken. Omtrent halvparten av landets fastleger ser ikke for seg å fortsette i jobben innen fem år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.