Legeforeningen krever strakstiltak for fastlegeordningen

sykehus doktor

Marit Hermansen mener myndighetene må våkne og ta tak i utfordringene i fastlegeordningen umiddelbart.

– Vi krever umiddelbar handling. Det er ingen tid å miste, sier president Marit Hermansen. Legeforeningens landsstyre samlet seg i dag bak en egen resolusjon for en fastlegeordning i krise.

Halvparten av landets kommuner har problemer med å rekruttere kvalifiserte fastleger. Ti av landets største kommuner melder at situasjonen har forverret seg dramatisk bare siden i fjor. Rekrutteringssvikten henger sterkt sammen med en stadig lengre og mer krevende arbeidshverdag.

Les også:  – Medarbeidernes engasjement bør være like interessant som aksjekursen

Under Legeforeningens landsstyremøte ble det derfor fremmet en egen resolusjon om fastlegeordningen. Resolusjonen ble enstemmig vedtatt av de 148 delegatene til stede på Soria Moria.

– Nå må myndighetene våkne
– Resolusjonen som landsstyret har samlet seg om i dag sender et tydelig politisk signal. Situasjonen lar seg ikke løse uten bedre rammevilkår og flere fastleger. Utfordringene fastlegeordningen står overfor, krever at man tar tak i dette umiddelbart. Nå må myndighetene våkne, sier Hermansen.

Les også:  Kystrederiene tar ansvar: Nulltoleranse for trakassering i maritim sektor

Helsedirektoratets undersøkelse viser at fastleger jobber i snitt 55,6 timer i uka. Ti prosent jobber mer enn 75 timer i uken. Omtrent halvparten av landets fastleger ser ikke for seg å fortsette i jobben innen fem år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.